Region 24

07.07.2024.

11:30

"Skuplje nego u najskupljem nemačkom gradu": Austrijanka ostala zatečena cenama na primorju

Austrijanka koja je došla u posetu Hrvatskoj nije mogla da veruje svojim očima kada je videla račun u jednom restoranu u Rovinju.

Izvor: Blic.rs

"Skuplje nego u najskupljem nemačkom gradu": Austrijanka ostala zatečena cenama na primorju
Irina Shatilova/Shutterstock

Podeli:

Samo za tri Aperol Šprica morala je platiti 36 evra, dok je ukupan račun iznosio 437 evra, prenosi Blic.

To znači da je cena jednog Aperola izuzetno osvežavajućeg, ali za pripremu dosta jednostavnog koktela čak 12 evra.

Visoke cene za Aperol Špric nedavno su izazvale ljutnju kupaca u Nemačkoj, pa čak i u najskupljem gradu te zemlje - Minhenu. Prema pisanju t-online.de, na primer, Aperol Špric košta "samo" 11,50 evra u luksuznoj trgovačkoj ulici Masimilijanštrase. Mnogima ipak preskupo - ali i dalje malo jeftinije nego u hrvatskom restoranu u Rovinju.

No, nije samo cena ovog koktela visoka, austrijsku gošću su neprijatno iznenadili i iznosi koje je morala platiti za "obične" narudžbine, poput hleba i vode. U spomenutom restoranu se korpa s hlebom naplaćuje 6,50 evra, a boca mineralne vode od 0,75 litara čak 8,50 evra.

Turistkinja iz Beča je tako za tri boce vode i hleb morala platiti 38 evra, a tu su još bila i tri hrvatska piva za ukupno 24 evra. Uprkos paprenim cenama – nije ni među najuglednijim restoranima u tom istarskom gradu.

Na Aperol Špric, pivo, vodu i hleb je, dakle, otpalo ukupno 98 evra, a što se tiče glavnih jela i cena u Hrvatskoj, turisti iz su naručivali oradu i Black Angus odrezak za 52 evra.

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi važnog saveznika?

Indija neće kupovati tečni prirodni gas (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 pošto su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, izjavio je juče indijski ministar nafte Pankaj Džain.

8:04

4.10.2024.

1 d

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Podeli: