Region 1

03.07.2024.

8:49

Naša kompanija osvaja i komšiluk

Jedan od lidera na srpskom tržištu u oblasti trgovine na malo, električnim i elektronskim uređajima za domaćinstvo, Tehnomanija, registrovala je kompaniju u Crnoj Gori.

Izvor: Investitor

Naša kompanija osvaja i komšiluk
Shutterstock/Eric Glenn

Podeli:

Uskoro se očekuje otvaranje prvih specijalizovanih prodavnica, prenosi Investitor.

Kompanija Tehnomanija Montenegro doo Podgorica, kao ćerka firma beogradske firme, osnovana je početkom juna, s početnim kapitalom od jednog evra. Direktor podgoričke Tehnomanije, koja je u 100-postotnom vlasništvu beogradskog roditelja je Miloš Ristić, piše portal.

Tehnomanija postoji 25 godina, a kako se navodi na njihovom sajtu, imaju više od 70 maloprodajnih objekata, više od 800 zaposlenih, a nude više od 20.000 različitih artikala.

Od 2002. bave se i online prodajom, preko vlastitog e-commerce sistema.

Tehnomax dobija ozbiljnu konkurenciju

Dolaskom beogradske kompanije dodatno će se “zagužvati” na dinamičnom crnogorskom tržištu tehničke maloprodaje. Tržišni lider trenutno je podgorički Tehnomax, čiji su ukupni prihodi u 2023. iznosili 56,84 miliona evra, 10 odsto više nego godinu ranije.

Godišnja dobit, međutim, smanjena je 3 odsto na 4,95 miliona evra.

Od ostalih lidera na ovom tržištu izdvajaju se još i ComTrade, Tehnoplus, Multicom, KIM TEC i Roaming Montenegro, navodi se u tekstu crnogorskog portala.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: