Region 14

20.06.2024.

19:42

Cene u komšiluku ne prestaju da šokiraju: Turisti ljuti, sladoled košta papreno

Mnogi građani se sve teže privikavaju na visoke cene nekih osnovnih proizvoda na hrvatskom primorju, a jedan turista se šokirao kada je video koliko je platio sladoled u uvek ekskluzivnom Dubrovniku.

Izvor: biznisinfo.ba

Cene u komšiluku ne prestaju da šokiraju: Turisti ljuti, sladoled košta papreno
Shutterstock/Anna-Mari West

Podeli:

Naime, prema objavljenom računu, ovaj gost iz Dalmacije je platio 15.60 evra za četiri kugle sladoleda, što znači da je svaka kugla koštala 3.90 evra, što je skoro 450 dinara.

Ovo nije ni prvi, ni poslednji put da fotografije računa isplivaju uz oštre kritike. Uglavnom se govori o cenama smeštaja i hrane, a kako je krenulo ni ovog leta neće biti "miraz" kada su u pitanju cene.

Kada govorimo o uzrocima, oni su višestruki. Ipak, niko ne može opovrgnuti kako je inflacija glavni motor-pokretač ovakvih trendova.

Prema poslednjim procenama Državnog zavoda za statistiku, godišnja stopa inflacije u Hrvatskoj za maj iznosi 3,3 posto.

Gledajući podatke Eurostata, koji nam po drugoj metodologiji pripisuje nešto veću stopu inflacije, rast cena u Hrvatskoj je drugi najveći u evrozoni, objavio je portal Direktno.hr.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Sledi haos? Objavljeno: "Vodićemo veće ratove"

Svet čekaju "ratovima za hranu" jer su geopolitičke tenzije izazvale porast protekcionizma usred zabrinutosti zbog smanjenja zaliha, smatra jedan od najvećih svetskih trgovaca poljoprivrednim proizvodima "Olam Agri".

10:06

29.6.2024.

1 d

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

15 h

Podeli: