Region 22

19.06.2024.

10:33

Ako ste klijent ove banke, ne koristite njihov bankomat u inostranstvu: Opelješiće vas

Ako imate karticu jedne banke koja posluje i u zemljama regiona, možda ćete se tokom putovanja u inostranstvu razveseliti kad ugledate njihov bankomat.

Izvor: Jutarnji list/Dora Koretić

Ako ste klijent ove banke, ne koristite njihov bankomat u inostranstvu: Opelješiće vas
Shutterstock/cozyta

Podeli:

Bilo bi logično, naime, da na njemu možete novac podići uz niže naknade jer verujete da banka pripada istoj grupaciji kao i vaša, no ako karticu gurnete u bankomat i pristanete na njihove uslove, brzo ćete shvatiti da ste bili u zabludi.

Kako se objašnjava u pratećem videu na portalu Jutarnjeg lista, radi se o Rajfajzen banci.

Problem je u tome što ova banka, za razliku od većine ostalih koje posluju i u Hrvatskoj, ne pripada zajedničkoj grupaciji, nego je svaka podružnica u pojedinoj evropskoj državi banka za sebe. To zapravo znači da će vam, ako novac podižete na njenom uređaju, naplaćivati naknadu kao da podižete novac na bankomatu neke strane banke.

Banka je pritom poznata i po dosta visokim naknadama pa je pre podizanja novca svakako savet da proverite koliki će vam uzeti harač i ne bi li vam bilo isplativije pokušate gotovinu da podignete na uređaju neke druge finansijske institucije, piše portal.

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

21 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: