Region 1

21.05.2024.

14:15

Prodaje se jedini hotel na ovom ostrvu u Hrvatskoj

Hotelska grupacija ALH (Adriatic Luxury Hotels -Jadranski luksuzni hoteli) objavila je prodaju hotela Odiseja, jedinog hotela na ostrvu Mljetu,

Izvor: Index

Prodaje se jedini hotel na ovom ostrvu u Hrvatskoj
Shutterstock/novak.elcic

Podeli:

Za kupovinu zainteresirani investitori pisma namere mogu da pošalju do 18. juna konsultantskoj kući Colliers Hrvatska, doznaje se iz Colliersa, a prenosi Indeks.

Colliers Hrvatska je posrednik u tom procesu prodaje, pri čemu ne iznosi cenu koja se traži za hotel Odisej niti druge detalje ponude, ali napominje da bi, s obzirom na prirodu i lepote ostrva Mljeta bilo poželjno buduće repozicioniranje hotela ka višoj kategoriji i određenoj ekskluzivnosti ponude, tipa boutique hotela ili slično.

"Jedinstvena nekretnina u prekrasnom okruženju nacionalnog parka"

U pozivu investitorima navodi se da je ALH grupacija s luksuznim portfeljom hotela i vila u Dubrovniku, dok se za hotel Odisej ističe da je "jedinstvena nekretnina smeštena u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatskog nacionalnog parka na ostrvu Mljetu."

Spominje se i njegova dobra povezanost s Dubrovnikom i aerodromom te da to, kao i pozicija Hrvatske, njenog turizma i rezultati, tu priliku za kupovinu čini "vrlo atraktivnom za ulagače koji traže ulaganja u prekrasna hrvatska obalna područja."

Dodati su i podaci da je Hrvatska najbolje odredište u svetu za nautički charter, da ju je u 2023. ukupno posjetilo 19,5 miliona turista, koji su ostvarili 92 miliona noćenja, te da je deo EU, Šengena, WTO-a, NATO i Evrozone.

Za hotel Odisej pišu da je izgrađen 1978. i danas je kategorizovan s tri zvezdice. Obnavljan je 1996. i 2004, a danas na ukupnoj površini od više od 8.700 metara kvadratnih uz ostalo ima 155 soba, dva luksuzna apartmana, prostore za opuštanje, restoran, bar, dečji bazen i plažu, wellness centar i teretanu.

"Uprkos izazovima, hotel je pokazao stabilan rast u broju noćenja i stopi popunjenosti, postepeno se vraćajući na nivoe pre 2019, što ga čini privlačnom investicionom prilikom u cvatućem turističkom sektoru Hrvatske", navodi se u pozivu investitorima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

18 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: