Region 1

03.04.2024.

13:34

Ovo su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj

Indeks slobodnih radnih mesta OVI pokazuje da su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj prodavac, konobar, kuvar, skladištar i vozač.

Izvor: Poslovni dnevnik

Ovo su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj
Shutterstock/fizkes

Podeli:

Prodavac, konobar, kuvar, skladištar i vozač i dalje su najtraženija zanimanja, jednako kao i pre godinu dana, iako su sva zanimanja osim kuvara u martu zabeležila smanjenje broja oglasa na godišnjem nivou i zajedno doprineli padu indeksa s 0,6 postotnih bodova. 

Kuvari su imali najveći pozitivan doprinos indeksu od 0,2 postotna boda, a učitelji su negativno doprineli sa čak -2,2 postotna boda, uz programere, informatičare i auto servisere od kojih je svaki doprineo s -0,5 postotnih bodova, navode iz Ekonomskog instituta Zagreb, prenosi Poslovni dnevnik.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: