Moj kvadrat

Ponedeljak, 18.09.2023.

11:04

Opet skaču kirije? Ovo mesto beleži najveći rast cena

Nakon par meseci silazne putanje, kirije su ovaj mesec eksplodirale. Najnoviji izveštaj portala za nekretnine pokazuje da su skoro sve praćenje opštine i gradovi u Srbiji zabeležili rast cene kvadrta. Na pojedinim lokacijama rast je iznosio skoro 20 odsto.

Izvor: Blic / Anica Jelovac

Opet skaču kirije? Ovo mesto beleži najveći rast cena
Foto: shutterstock, Roman Babakin

Pad kirija zabeležen je samo u Kragujevcu i Pančevu.

Kirije u Beogradu

Kada je reč o Begradu kirije su porasle u skoro svim opštinama, a u dve su se zadržale na istom nivou kao prethodnog meseca, pada kirije nije zabeležen ni u jednoj praćenoj opštini u Beogradu.

Kirije u centru grada su još uvek najskuplje. Njihova cena iznosi 16 evra po metru kvadratnom. Ovo je opština u kojoj je cena ostala nepromenjena u odnosu na jul mesec. U opštini Novi Beograd zabeležen je rast kirija za 2.88 odsto, tako je cena u avgustu iznosila 14.3 evra.

Vrlo značajan rast kirija prethodnog meseca bio je i na Mirijevu. Kirije su porasle za 4.88 odsto i njihova cena u avgustu iznosila je 8.6 evra po kvadratu. Daleko najveći rast od svih zabeležen je u opštini Palilula od 18,27 odsto, kirija u avgustu u ovoj opštini iznosila je 12.3 evra, prema izveštaju sa portala nekretnine.rs.

Voždovac je zadržao kirije na istom nivou kao i u julu, njihova cena je 11.4 odsto. Na vračaru su kirije poskupele za 1,35 odsto i u njihova cena u avgustu bila je 15 evra po kvadratu.

Kirije u Novom Sadu

U svim opštinama u Novom Sadu kirije su porasle. Najskuplje kirije zabeležene su u centru, gde je zabeležen rast od 0,88 odsto i trenutno iznose 11,5 evra po metru kvadratnom. U Novom naselju takođe je zabeležen rast kirija i to za 5,62 odsto, prosečna cena sada iznosi 9,4 evra po metru kvadratnom.

U opštini Podbara u Novom Sadu, gde cena iznosi 10,3 evra po metru kvadratnom, što je rast za skoro 2 odsto u odnosu na mesec jul. Najveći rast definitivno je zabeležen u opštini Grbavica za 10 odsto odsto. U ovoj opštini tenutno prosečna kirija iznosi 11 evra po metru kvadratnom.

Kirije u Nišu

Sve opštine u Nišu zabeležile su rast kirija osim jedne. Bulevar Nemanjića je jedina opština u kojoj je zabeležen pad kirije i to za 4,55 odsto. Cene u ovom delu grada iznosi 6,3 evra po kvadratu.

U opštini Pantelej zabeležen je rast kirija od 3 odsto i sada iznosie6,7 evra po metru kvadratnom. U niškoj opštini Palilula zabeležen je rast od čak 6,67 odsto i trenutno iznose 6,4 evra po metru kvadratnom.

U Durlanu kirije su u avgustu iznosile 6 evra po metru kvadratnom, što je rast za 3,45 odsto.

Kirije u Kragujevcu

Kirije u Kragujevcu prethodni mesec bile su u padu. Pad kirija koji je zabeležen iznosio je više od 30 odsto, a prosečna cena je bila 4,1 evro.

Kirije u Pančevu

Kirije u Pančevu ovog meseca su u minusu i to od 5,63 odsto. Trenutna prosečna kirija u Pančevu iznosi 6,7 evo po metru kvadratnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: