Zanimljivosti 1

20.10.2024.

14:37

Raj za industriju zabave: Još jedan grad dobija sfernu zgradu?

Kompanija koja stoji iza spektakularnog građevinskog poduhvata u Las Vegasu, poznatog po najvećoj sfernoj zgradi na svetu i rekordnom LED ekranu, objavila je planove za izgradnju slične konstrukcije u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izvor: gradjevinarstvo.rs

Raj za industriju zabave: Još jedan grad dobija sfernu zgradu?
Profimedia - Ferrari Press Agency / Sphere Entertainment

Podeli:

Novi projekat predviđa izgradnju slične sfere na prestižnoj lokaciji, iako još uvek nije objavljeno tačno mesto ili dimenzije objekta.

Očekuje se da će nova građevina biti približno iste veličine kao originalna, koja u Las Vegasu dostiže visinu od 111 metara i širinu od 157 metara, dok njen LED ekran obuhvata oko 1,2 miliona LED modula, prenosi portal Građevinarstvo.

Izgradnja ove nove sfere u Abu Dabiju biće realizovana u saradnji sa Odeljenjem za kulturu i turizam (DCT) Abu Dabija, koje će pokriti troškove izgradnje, dok će Sphere Entertainment Co. pružiti stručnu podršku i savete. Ovaj projekat je deo strategije kompanije da proširi mrežu ovih jedinstvenih objekata širom sveta.

James L. Dolan, izvršni predsednik i generalni direktor Sphere Entertainment Co, izjavio je da je globalna ekspanzija sfernih građevina oduvek bila u njihovom planu, te da je ovaj korak ključan u ostvarivanju te vizije. Dodao je da je ponosan na partnerstvo sa DCT Abu Dabi, koje će omogućiti dalju transformaciju zabavne industrije kroz ovu jedinstvenu građevinu.

Sfera u Las Vegasu, otvorena pre nekoliko godina, ubrzo je postala domaćin brojnih događaja, uključujući koncerte U2, poznate po impresivnim vizuelnim efektima. Unutrašnjost zgrade je opremljena najnovijom tehnologijom koja omogućava publici da doživi promene u temperaturi, osećaj vetra, pa čak i različite mirise, što stvara potpuno trodimenzionalno iskustvo.

Plan za izgradnju slične sfere u Londonu je propao zbog zabrinutosti lokalnih vlasti u vezi sa svetlosnim zagađenjem i negativnim uticajem na stanovnike. Međutim, Abu Dabi se sada pojavljuje kao sledeća destinacija za ovu revolucionarnu građevinu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Stiže nova fabrika u Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, obišao je tokom radne posete NR Kini, automobilsku industriju SHAC u Šangaju, koja planira da iduće godine otvori fabriku u Novom Sadu.

14:06

19.10.2024.

1 d

Podeli: