Vodič 5

31.07.2024.

17:05

Korak po korak: Kako da besplatno proverite kolika je vrednost vaše nekretnine

Sada svaki građanin Srbije može potpuno besplatno da proveri procenjenu vrednost svoje imovine, a mi ćemo vam pokazati kako.

Izvor: B92.net

Korak po korak: Kako da besplatno proverite kolika je vrednost vaše nekretnine
Depositphotos, StockPhotoAstur

Podeli:

Republički geodetski zavod (RGZ) objavio je podatke o procenjenim vrednostima svih garažnih mesta i stanova u porodično-stambenim zgradama.

Kako je saopšteno, podaci o vrednostima stanova su već dostupni, a proširenje na garažna mesta i stanove u porodično-stambenim zgradama dodatno povećava nivo transparentnosti i poverenja u tržište nepokretnosti.

Vrednost svoje imovine možete proveriti putem portala – eKatastra.

Podatke je moguće pretraživati preko broja parcele u okviru katastarske opštine, kao i preko adrese nepokretnosti (ulica i kućni broj u okviru opštine).

Građani Srbije moći će da vide procenjenu vrednost svojih stanova potpuno besplatno samo za stanove koji su u njihovom vlasništvu upisani u Katastru nepokretnosti, objasnili su ranije iz RGZ-a.

Korak po korak

1. Otvorite portal RGZ-a (www.rgz.gov.rs). Na plavoj traci na ekranu pronađite "Portal digitalnih usluga RGZ.

RGZ/Screenshot

2. Klikom otvarate stranicu, gde se na sredini nalazi eKatastar u okviru koje možete da videte procenjenu vrednost stanva.

RGZ/Screenshot

3. Klikom na eKatarstar, potrebno je da se prijavite klikom na dugme Prijava.

RGZ/Screenshot

4. Da biste pristupili informacijama o nepokretnosti, morate da se identifikujete logovanjem preko portala eGrađanin/eID.

RGZ/Screenshot

5. Uspešnom identifikacijom, otvoriće se ova stranica:

RGZ/Screenshot

6. Klikom na "moje nepokretnosti" pokazaće vam se spisak svih nepokretnosti u vašem vlasništvu koje su upisane u katastar. Za osnovne informacije kliknite na "Posebni delovi objekta".

RGZ/Screenshot

7. Klikom na dugme "Detalji" otvoriće "lična karta" izabrane nepokretnosti sa svim informacijama iz katastra. Klikom na "Procenjena vrednost" možete videti upravo procenju vrednost vaše nekretnine u evrima.

RGZ/Screenshot

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: