Aktuelno 8

25.10.2024.

8:15

Sada možeš da kupiš i samo jedan kvadrat

Novi model investiranja u nekretnine "Investiram na kvadrat" izazvao je veliko interesovanje jer je omogućio investiranja novca i u samo jedan kvadrat.

Izvor: Tanjug

Sada možeš da kupiš i samo jedan kvadrat
shutterstock, Marija Plamen

Podeli:

Veliki broj građana se već prijavio na platformi investiram.rs da svoj novac uloži u prvu zgradu koja će se graditi u Beogradu po ovom modelu, rečeno je danas prilikom predstavljanja projekta.

Navedeno je i da je u pitanju stambeno-poslovna zgrada u Ustaničkoj ulici u Beogradu, planirane površine 1.880 kvadrata, koja će obuhvatiti 21 stambenu jedinicu, tri poslovna prostora i 28 garažnih mesta.

Uzelac, autor projekta i osnivač portala "Kamatica" rekao je da je javna prezentacija, sa svim detaljima projekta i opcijama za ulaganje, dostupna za sve koji se registruju na platformi investiram.rs.

"Nakon upoznavanja sa kompletnom investicijom, njenom dinamikom i računicom, građani će biti u mogućnosti da postanu partneri u projektu", rekao je Uzelac.

Istakao je da je "Investiram na kvadrat“ model direktnog i zajedničkog investiranja u stanogradnju, a koji je dostupan svakome ko ima želju da investira i ostvari zaradu veću od do sada dostupnih vidova štednje i ulaganja.

"Računica je vrlo jednostavna! Ako kažemo, na primer, da investicioni kvadrat košta 1500 evra, a da je njegova prodajna cena 2250 evra, dobija se profit od 750 evra koji se deli pola-pola između nosioca projekta i svakog od investitora. Dakle, na uloženih 1500 evra, profit je 375 evra, odnosno 25 odsto od ukupnog novca koji uložen. Ako znamo da čitav investicioni ciklus, od kupovine placa do prodaje nekretnina, prosečno traje oko dve godine, računica kaže da prinos iznosi 1 odsto na mesečnom nivou", navodi Uzelac.

Član pravnog tima Branislav Puzović kaže da je tim projekta "Investiram na kvadrat" odgovoran je za kompletan proces realizacije investicije, izgradnju stambeno-poslovnog objekta, izveštavanje investitora o napretku posla i prodaju izgrađenih stanova.

''Garancije i obaveze nosioca projekta su precizno definisane ugovorom koji se potpisuje sa svakim od investitora, a koji je u skladu sa važećim zakonskim normama. Potpisivanje ugovora se ugovara tek kada se konstatuje da postoji dovoljan broj investitora za finansiranje 100 odsto investicije. Onda slede uplate novca, i tada projekat može da počne", objasnio je Puzović.

Direktor projekta Aleksandar Nikčević, kao građevinski inženjer sa više od 20 godina iskustva u gradnji, smatra da je građevinarstvo u Srbiji konačno dobilo preko potreban i dugo očekivan model finansiranja, koji nalaže da se u realizaciju projekta kreće tek sa prikupljenih 100 odsto potrebnih sredstava.

Kako objašnjava, kod takvog modela ne postoji scenario gde dolazi do zastoja ili kašnjenja u procesu realizacije projekta.

Predstavnici projekta su naveli da će svi investitori imati kompletan uvid u sve faze izgradnje, što je dodatna prednost ovakvog modela investiranju.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Povlače čak dva proizvoda: "Ne jedite ih"

U Hrvatskoj su iz prodaje povučeni spanać marke "Natur Pur", zbog utvrđene bakterije salmonela, kao i dimljene roštiljske kobasice "Bebrinka", zbog identifikovanog i neobeleženog alergena soje, saopštio je danas hrvatski Državni inspektorat.

21:17

23.10.2024.

1 d

Podeli: