Aktuelno 0

11.10.2024.

17:47

Cene kvadrata stana u Podgorici: Od 2.000 do 2.400 evra

Za najjeftiniji kvadrat stana danas u Podgorici treba izdvojiti 2.000 evra, saopštio je predsednik Udruženja građevinarstva i industrije građevinskih materijala Crne Gore Mile Gujić.

Izvor: Biznis.rs

Cene kvadrata stana u Podgorici: Od 2.000 do 2.400 evra
Predrag Jankovic/Shutterstock.com

Podeli:

"Stari aerodrom, Zabjelo, tamo je cena oko 2.000 evra, verovatno ako se kupac pojavi sa gotovinom, ta cena može biti nešto niža. Deo oko Central pointa, cene su 2.400 evra i to stanova u izgradnji, takođe deo koji se radi iza Delte, tamo je cena oko 2.200, 2.300 evra”, rekao je Gujić gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti, prenosi agencija Mina.

On je naveo da su nešto niže cene u Tološima, oko 2.000 evra i ispod može da se nađe po kvadratu.

“To su neki novi, manji objekti”, dodao je Gujić.

Prema Monstatu, prosečna cena metra kvadratnog u novogradnji je 1.820 evra.

Na pitanje da li je vladin projekat Velje brdo, koji građanima nudi kvadrat po ceni od 1.000 evra i završetak prvih stanova sredinom 2026. godine, ostvariv, Gujić je odgovorio da je jako teško da to bude sredinom 2026.

“Najava je bila da se radi urbanistički projekat. Od urbanističkog projekta do realizacije ima mnogo stvari da se uradi. Moramo imati u vidu da je tamo potpuno nerazvijena infrastruktura i da nam treba ogromna radna snaga da bi se to realizovalo”, rekao je Gujić.

Što se tiče cene, Gujić je kazao da ima informacije da je zemljište uglavnom u državnoj, ili svojini Glavnog grada, nešto malo u privatnom vlasništvu, što bi se eksproprijacijom relativno brzo završilo.

“Ulaganje po metru kvadratnom stanova tog tipa na današnji datum, po sadašnjim cenama, iznosi otprilike nekih 800 evra po kvadratu. Moguće je, ali bih ja voleo da je ovo stvarna priča, a ne politička”, zaključio je Gujić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: