Aktuelno 9

15.09.2024.

17:31

Neočekivan pad, a cena i dalje vrtoglava: Ovde je prosečna kirija 4.245 dolara

Njujorško tržište nekretnina za iznajmljivanje u avgustu je doživelo neočekivani pad cena, s obzirom da je to mesec kada su se istorijski dešavala povećanja.

Izvor: Biznis.rs

Neočekivan pad, a cena i dalje vrtoglava: Ovde je prosečna kirija 4.245 dolara
Shutterstock/Ryan DeBerardinis

Podeli:

Na Menhetnu su novi ugovori o zakupu potpisani u proseku od po 4.245 dolara, što je pad od 3,5 odsto u odnosu na prethodni avgust, kada su troškovi bili najviši u istoriji, prema podacima kompanije Miller Samuel Inc. i brokerske kuće Douglas Elliman Real Estate. Prosečne cene su takođe padale u Bruklinu i Kvinsu.

Smanjenje na Menhetnu bio je treći pad u odnosu na prethodnu godinu u četiri meseca, što je signaliziralo blago zahlađenje tržišta nakon rekordnih nivoa iz 2023. Zakupnine će možda nastaviti da opadaju do kraja godine, s obzirom na to da su jesen i zima manje konkurentne, prenosi portal Biznis.

"Njujorško tržište nekretnina za iznajmljivanja prelazi u ‘mekše uslove’, a zakupci će imati koristi od nižih cena", saopštila je firma Miller Samuel. "To ne znači da stanari treba da očekuju značajnu korekciju, ali postoji potencijal za skromnija sniženja".

Zakupnine neće naglo pasti, delom zato što još uvek postoji velika potražnja.

Novi ugovori o zakupu porasli su iz godine u godinu u svakoj od tri opštine koje kompanije prate.

Na Menhetnu, 11.065 ponuđenih nekretnina nije izdato do kraja avgusta, a to je skoro duplo više od ponude pre godinu dana.

Iako to nudi određenu utehu Njujorčanima, medijalna cena u ovoj prestižnoj opštini za nove zakupe prošlog meseca je i dalje bila 21 odsto viša nego u avgustu 2019. godine, pre pandemije.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

6 h

Podeli: