Aktuelno 21

11.09.2024.

19:06

Skočile cene nekretnina: Da li je moguće naći stan za 300 evra?

Traženje stanova u Beogradu postaje sve teže, posebno za studente. Da li je moguće pronaći garsonjeru ispod 300 evra?

Izvor: Blic/ Marija Lekić

Skočile cene nekretnina: Da li je moguće naći stan za 300 evra?
shutterstock/Michael Dechev

Podeli:

"Iz mog iskustva i iskustva mojih prijatelja, studenata, dosta je teško naći stan. Uglavnom se to dešava kroz neformalne kanale, poznajemo nekoga ili pratimo Facebook grupe i oglase. Međutim, problem nije samo kako pronaći oglas, već naći odgovarajući stan koji je dobro povezan infrastrukturno sa delovima grada u kojima imamo akademske obaveze. Takođe, važan je i odgovarajući stanodavac," kaže student Vlada Milenković za Blic.

"Cene stanova skočile"

Procene Milića Đokovića potvrđuju ovu sliku:

"Nekretnine su skočile, cene su veće u odnosu na prošlu godinu. Mada je i inflacija veća. Tendencija porasta cena je izražena", rekao je procenitelje za nekretnine Milić Đoković.

Đoković dodaje da se stanovi ispod 300 evra retko mogu naći i da su najčešće daleko od centralnih delova grada, što dodatno otežava situaciju studentima koji moraju često putovati na fakultet.

Ističe i da je cimerstvo jedna od uvek dobrih opcija.

Za studente, dakle, potraga za stanom u Beogradu nije jednostavan zadatak. Povećanje cena nekretnina i inflacija čine stanovanje još težim, dok neprilagođena ponuda i neformalni kanali pretrage komplikuju čitav proces.

"Dodatno je jako teško za studenta ako radi da bi priuštio stan da se fokusira na studije", kaže Vlada.

Podeli:

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

20 h

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

22 h

Podeli: