Aktuelno 6

08.09.2024.

19:31

Turci menjaju Ruse

Strane direktne investicije (SDI) u nekretnine u Crnoj Gori dostigle su 237 miliona evra u prvih sedam meseci 2024. godine, što predstavlja pad od devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Izvor: Investitor.me

Turci menjaju Ruse
Shutterstock/Leonid Altman

Podeli:

"Uprkos ovom smanjenju, brojka je i dalje relativno visoka, posebno imajući u vidu da je 2023. bila rekordna godina za ulaganja u nekretnine", ocenio je analitičar tržišta Darko Đikanović.

Na sadašnjem nivou, kako je dodao, SDI u nekretnine premašuju godišnje brojke pre pandemije, "naglašavajući kontinuiranu snažnu međunarodnu potražnju za imovinom u Crnoj Gori".

"Kao i prethodnih godina, prvih pet investitora dolazi iz Srbije, Turske, Nemačke, Rusije i SAD. Jedina značajna promena u odnosu na prethodne godine je smanjena aktivnost kupaca iz Rusije i povećana aktivnost turskih kupaca", zaključio je Đikanović.

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: