Aktuelno 2

04.09.2024.

19:46

Interesovanje sve veće: Evo koliko koštaju nekretnine u srpskim banjama

Domaći i inostrani kupci su sve više zainteresovani za kupovinu nekretnina u srpskim banjama, navodi se u analizi specijalizovanog portala 4zida.

Izvor: Tanjug

Interesovanje sve veće: Evo koliko koštaju nekretnine u srpskim banjama
Shutterstock/Nenad Cavoski

Podeli:

Podaci Republičkog zavoda za statistiku ukazuju da su najposećenije banje u Srbiji u julu bile Vrnjačaka Banja, Sokobanja, Banja Vrdnik, Lukovska Banja i Banja Palić.  

Kako raste tražnja za odmor u banjama, tako polako raste i želja kupaca da poseduju parče zemlje ili bar neki kvadrat na ovim lokalitetima.

"Na našem sajtu trenutno ima oko 1.000 oglasa za prodaju stanova u Vrnjačkoj Banji i oko 140 oglasa za prodaju kuća, dok u Sokobanji ima 350 oglasa za prodaju stanova i 58 oglasa za kuće", navela je predstavnica portala 4zida Aleksandra Mihajlović.

Što se tiče trenutnih cena, prosečna cena kvadrata stana u Vrnjačkoj Banji je 1.800 evra, što predstavlja rast u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je cena bila 1.760 evra.

Cene kuća u Vrnjačkoj Banji su takođe značajno porasle, sa trenutno prosečnom cenom od 859 evra po kvadratu, što je veliki skok u poređenju sa početkom godine kada je cena iznosila 600 evra za kvadrat, objašnjava Mihajlović.

U Sokobanji prosečna cena kvadrata stana iznosi 1.604 evra, dok je prosečna cena kvadrata kuće oko 532 evra, što takođe ukazuje na rast u odnosu na prethodne periode.

Kupcima je za ulaganje takođe interesantna Niška Banja, posebno zbog svoje blizine Nišu i novih ulaganja u putnu infrastrukturu koja bolje povezuje ovu banju sa regionom.

Prosečno oglašena cena kvadrata kuće u Niškoj Banji iznosi oko 533 evra.

Navedene lokacije su takođe atraktivne i za investitore koji sve više ulažu u gradnju u srpskim banjama.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

14 h

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: