Aktuelno 4

25.08.2024.

8:11

U ovom gradu ima stan za svakoga: Cene više ne divljaju

Srpska Atina ima pregršt pogodnosti za život – od lokacije, vrtića, do cena nekretnina.

Izvor: NSuživo/M.L.

U ovom gradu ima stan za svakoga: Cene više ne divljaju
Shutterstock/Sompetch Khanakornpratip

Podeli:

Ono što je neminovno, jeste da su se ljudi u periodu posle pandemije korona virusom, mahom odlučivali za prodaju stanova i kuća. Skok cena nekretnina na tržištu se već tada osetio. Zadešeni velikom tragedijom, a što se odnosi na rat Rusije i Ukrajine u našu zemlju je pridošao veliki broj emigranata baš iz ovih zemalja.

Najnovija vest, jeste da su cene nekretnina u Novom Sadu u stagnaciji.

"Što se tiče stanova za izdavanje, cene se kreću od 200 evra pa naviše u zavisnosti od želje zakupca. Što se tiče kupovine stanova, cene kvadrata se kreću od 2.000 – do 2.500 evra. Cene stanova, stagniraju, ne "divljaju" više u nebesa. Na boljim lokacijama cena kvadrata za nekretninu idu od 2.800 evra. Takođe, cena zavisi od lokacije. Na primer, stan na Adicama može da se pronađe po ceni od 1.500 evra za kvadrat, pa naviše. Kod cene, od presudnog je značaja, osim lokacije, vrsta gradnje. Kako prolaze godišnji odmori, povećana je potražnja za nekretninama", rekao je za NS Uživo, Danče Slavov iz "Status nekretnina".

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

11 h

Podeli: