Aktuelno 9

06.07.2024.

16:03

Stroža kontrola: Bezbednjaci ovo više neće smeti?

Stanovi za bezbednjake neće moći da se izdaju ukoliko država bude reagovala, a prema novoj odluci, čini se da će tako zaista biti.

Izvor: Blic

Stroža kontrola: Bezbednjaci ovo više neće smeti?
Shutterstock/Motortion Films

Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je prilikom ceremonije na početku radova obilaznice oko Niša, da je na državi da donese tu odluku.

Njega su na terenu upoznali sa prostorom gde počinje druga faza radova za stanove za bezbednjake, a gde je prva faza gotova.

"Veliki prostor za drugu fazu izgradnje stanova za bezbednjake", rekla je gradonačelnica.

"Videćemo za koga ćemo još da gradimo te stanove. Možda za lekare i neke druge. Ne želim da neko ima po dva tri stana, i da kada ih dobiju, da te stanove izdaju . To je posao za nas. Neretko imamo više kuknjave nego stvarne potrebe, država će doneti odluku", rekao je Vučić.

To ukazuje i odluka Vlade: Vlada Srbije je, naime, na sednici održanoj 4. jula, usvojila Predlog Zakona o izmeni i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti kojima se uvodi stroža kontrola korišćenja ovih kvadrata.

Novina je, kako se piše, da vlasnik sada neće smeti ovaj stan da daje u zakup, niti će u njemu moći da živi neko ko nije član njegovog domaćinstva, niti će smeti da ga koristi kao poslovni prostor.

Do sada je na snazi bila zabrana prodaje ovih stanova, piše Blic.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi važnog saveznika?

Indija neće kupovati tečni prirodni gas (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 pošto su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, izjavio je juče indijski ministar nafte Pankaj Džain.

8:04

4.10.2024.

1 d

Podeli: