Aktuelno 6

02.07.2024.

22:09

Da li se isplati kupovati stan u Surčinu? VIDEO

Da li će Surčin u skorijoj budućnosti postati jedna od traženih lokacija za život i da li je dobra odluka da se sada kupuju nekretnine u Surčinu? Kakve se cene stanova očekuju u 2027. godine?

Izvor: B92.net, TV Prva

Da li se isplati kupovati stan u Surčinu? VIDEO
Ustupljene fotografije, EXPO

Podeli:

U poslednje vreme se zaista dosta govori o Surčinu i pre nego što je najavljen Expo, a naročito sada kada je najavljena izgradnja 1.500 stanova. I sada se mnogi pitaju da li bi trebalo možda da ukoliko naravno imaju mogućnosti, kupe neku nekretninu. Da li će se to isplatiti?

"Uvek je dobro ulagati u nekretnine. Nekretnine su potencijalni generator novca jer svakih deset godina dobijamo nekakav benefit od toga odnosno nekakav plus na uložen novac. Novac uvek dobro vredi tako da je nekretnina pogotovo u delovima koje se razvijaju, koje dobijaju strašnu infrastrukturu kao što je Surčin da će biti uloženo oko pet milijardi evra u ceo projekat. Sigurno jedan potencijalni budući dobar potez za svakog investitora koji želi da uloži novac", rekao je Milan Cvetković Roškov, agent za nekretnine.

Da li će i koliko tome doprineti Expo?

"Uvek čekamo da se nešto razvije, da se nešto desi pa da onda ulažemo kada naravno budu veće cene. A ovde govorimo o periodu koji će biti za tri godine. Tri godine nije uopšte veliki period i tu su nekako karte već raspoređene što se tiče samih urbanističnih projekta na 230 hektara na kojima će se razvijati Expo, odnosno stadion na 25 hektara koji će imati 52.000 mesta. Takođe i druge infrastrukture prilazne saobraćajnice. Otvara se nova petlja na Milošu Velikom. Pravi se nova železnička pruga. Kupljeno je devet novih vozova. Tako da 18 kilometara nove pruge će doći koje će spojiti Surčin sa Zemunom i ostatkom grada. To su sve novine koje definitivno infrastrukturu poboljšavaju i sam kvalitet života na viši nivo u Surčinu i čine ga mnogo atraktivnijim za život nego ranije", rekao je Cvetković.

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Izvor: Prva

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

9 h

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

16 h

Podeli: