BIZcast 0

28.10.2024.

18:02

Seničić za BIZcast: Šta traže Turci u Srbiji? Stižu i Kinezi VIDEO

"Mladi turisti dnevno u Srbiji potroše u proseku 50 evra, dok su stariji spremni da izvoje između 100 i 120 evra", rekao je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA).

Izvor: B92.net

Izvor: B92

Seničić za BIZcast: Šta traže Turci u Srbiji? Stižu i Kinezi VIDEO

Podeli:

Gost nove epizode BIZcasta je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA).

U Srbiji je u julu ove godine registrovano 459.087 turista, što je 1,2 odsto više nego u istom mesecu 2023. godine.

Najviše stranih turista bilo je iz Turske (41.758), a slede turisti iz Nemačke, Rusije, Kine, Rumunije.

"Iz godine u godinu beležimo rekordne rezultate kada je turizam u pitanju. Prošle godine beližimo rekordni devizni priliv od turizma oko 2,5 milijarde evra. Ove godine očekujemo blizu tri milijarde evra. Imamo veliki priliv stranih turista od toga najviše iz Turske. Očekujemo i sve više turista iz Kine. Mi imamo 11 ili 12 aviona nedeljno koji lete na relaciji Srbije i Turske", rekao je Seničić za BIZcast.

"Beograd čini čak 60 odsto svih dolazaka, zatim ide Novi Sad sa jedne strane i Niš sa druge strane. Imamo jedan dobar trend da turisti koji dolaze u Beograd odlaze na jedan, dva dana i na Zlatibor", dodao je Seničić.

Najposećenije banje u julu bile su Vrnjačka Banja, Sokobanja, Banja Vrdnik, Lukovska Banja i Banja Palić, a od planinskih centara Zlatibor, Fruška gora, Kopaonik, Tara i Divčibare.

"Imamo i neke destinacije koje postaju sve popularnije, kao što su Ljubovija, Ivanjica, Arilje, Sjenica...", rekao je Seničić.

Više turista u Srbiji, za našu zemlju znači i veći priliv novca od turizma. Seničić je otkrio i koliko u proseku dnevno turisti potroše novca u našoj zemlji.

"Mlađi turisti u proseku potroše oko 50 evra dnevo. Imamo i starije turiste, oni mnoge više troše, kao što su turski, kineski i grčki turisti, koji potroše između 100 i 120 evra dnevno", otkrio je Seničić za BIZcast.

Pogledajte celu epizodu BIZcasta:

Izvor: B92

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ovo samo Trampu može da padne na pamet

Bivši predsednik Donald Tramp ostao je pri svojoj ideji da se ukine porez na dohodak i zameni carinama u intervjuu s Džoom Roganom, voditeljem jednog od najslušanijih podkasta na svetu.

21:46

26.10.2024.

1 d

Srbija

Vučić: Pravimo megaprojekat!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Mađarska četvrti trgovinski partner naše zemlje sa brojnim zajedničkim projektima, među kojima je i gradnja panonskog koridora za prenos električne energije, koji bi trebalo da se završi do kraja 2028. godine.

10:32

28.10.2024.

9 h

Podeli: