BIZcast 4

04.10.2024.

20:04

Carević za BIZcast: "Zašto Amazona nema u Srbiji? Iskoristili smo pravi trenutak" VIDEO

Gost nove epizode BIZcasta je CEO Ananasa Marko Carević koji otkiva tajnu onlajn trgovine i uspešnog poslovanja.

Izvor: B92.net

Izvor: B92

Carević za BIZcast: "Zašto Amazona nema u Srbiji? Iskoristili smo pravi trenutak" VIDEO

Podeli:

"Onlajn kupovina je zastupljena jer potrošači imaju izbor. Mi smo prepoznali trenutak, to je u biznisu mnogo bitno. Zašto nema Amazona u Srbiji? Razlog je veličina samog tržišta. Shvatili smo da neko to mora da uradi, da otvori platformu kod nas. Mi smo se fokusirali na region", rekao je Carević.

"Kada počinjete biznis, prvo istražujete tržište. Gledali smo svetsku konkurenciju i videli da je moguće da se pokrene biznis i postane veliki igrač. Imali smo preduslove, ali definitivno nije bilo lako. Veliki poduhvat je započeti svoj biznis od nule. Kada se penjete na planinu, vi vidite vrh ali ne vidite kuda će vas put sve voditi. Naš glavni fokus je da postanemo prodavnica svega", ispričao je Carević.

On je istakao da je za onlaj trgovinu neophodno da svaki proizvod bude detaljno opisan, da ima dobru referencu i da fotografija bude što realnija.

Ananas se nedavno proširio i na Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Koliko razlikuju zemlje Balkana?

"Očekivanja su svuda ista. Svako tržište je specifično na svoj način. U Crnoj Gori postoji e-fiskalizacija, nema štampanja računa i to olakšava posao. Makedonija je logistički jednostana, a BiH je logistički izazovna. Crna Gora ima turističku sezonu i to može biti izazovna stvar", rekao je Carević.

Pogledajte celu epizodu BIZcasta:

Izvor: B92

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi važnog saveznika?

Indija neće kupovati tečni prirodni gas (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 pošto su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, izjavio je juče indijski ministar nafte Pankaj Džain.

8:04

4.10.2024.

14 h

Podeli: