BBC 0

15.10.2024.

9:17

Veliki pad gledanosti nastavka filma Džoker

Nastavak filma Džoker beleži drastičan pad gledanosti u bioskopima u Severnoj Americi.

Izvor: Ema Saunders - BBC njuz

Veliki pad gledanosti nastavka filma Džoker
Getty Images

Podeli:

Nastavak filma Džoker trpi veliki pad gledanosti u severnoameričkim bioskopima.

Prema procenama, zabeležen je pad od čak 80 odsto u odnosu na prošlonedeljni debi - sa oko 28 miliona evra na tek 5,1 milion evra.

Holivud riporter (The Hollywood Reporter) navodi da je to rekordan pad za neki film zasnovan na stripu.

Sa bioskopskog trona zbacio ga je horor film Terrifier 3, koji je tokom proteklog vikenda zaradio oko 16,2 miliona evra.

Nastavak Džokera je zauzeo treće mesto, dok je na drugom animirani film Divlji robot, koji je zaradio 11,4 miliona evra.

Bitlđus, Bitlđus je na četvrtom mestu sa zaradom od oko pet miliona evra.

Filmski kritičari oštro su komentarisali Joker: Folie à Deux, sa Hoakinom Feniksom i Lejdi Gagom u glavnim ulogama, nazvavši ga "mračnim i smelim" ali i "depresivno dosadnim i napornim".

Pet najboljih u Severnoj Americi zaokružila je komedija-drama Piece by Piece, koja koristi Lego animaciju i glasove koje pozajmljuju Snup Dog, Džej Zi, Kendrik Lamar, Gven Stefani, Džastin Timberlejk i Basta Rajms.

'Mešanje u izbore'

Šegrt (The Apprentice), film o Donaldu Trampu, probio se do 10. mesta, sa manje od milion evra.

Prvi put je prikazan u maju na Filmskom festivalu u Kanu, sa uglavnom dobrim kritikama, ali je bivši američki predsednik zapretio tužbom.

Biografski film prati priču o poreklu kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD kao ambicioznog mladog investitora u Njujorku 1970-ih i 1980-ih godina.

Njegov portparol ranije je opisao film, u kojem je scena u kojoj se Tramp vidi kako siluje prvu ženu Ivanu, kao "đubre", "čistom izmišljotinom" i "mešanjem holivudske elite u izbore".

Tramp je film nazvao odvratnim.

Na najavnoj špici filma je obaveštenje da su mnogi događaji izmišljeni.

BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: