BBC 0

09.08.2024.

8:02

Sportista iz Srbije preminuo na Krosfit takmičenju u američkom Teksasu

Lazar Dukić je plivao u jezeru u Marin Krik , a onda nestao pod vodom.

Sportista iz Srbije preminuo na Krosfit takmičenju u američkom Teksasu
BBC

Podeli:

Sportista iz Srbije Lazar Dukić, preminuo dok je učestvovao u plivačkoj trci na Krosfit igrama u američkom Teksasu, saopštili su organizatori.

Ovaj 28-godišnjak se u četvrtak ujutru takmičio na jezeru Marin Krik u blizini grada Fort Vorta kada je odjednom nestao pod vodom i nije uspeo da ponovo izroni, rekli su zvaničnici hitne službe Fort Vorta.

Hitna pomoć je pozvana oko osam sati po lokalnom vremenu, a telo je pronađeno oko sat vremena kasnije.

"Užasnuti smo odlaskom Lazara Dukića. Naša srca su uz celu Lazarevu porodicu, prijatelje i kolege sportiste", saopštili su organizatori.

Sva takmičenja na Krosfit igrama su obustavljena.

Dukić je pred ciljem odjednom zastao, počeo da maše rukama, nestajao pod vodom, ponovo izranjao, a onda je samo potonuo.

Policijski ronilački tim Fort Vorta, kao i dronovi, učestvovali su u potrazi za telom Dukića, preneo je CBS Njuz, pozivajući se na lokalne zvaničnike.

Izvršni direktor Krosfita Don Faul rekao je da je Dukić bio "voljen i poštovan" član fitnes zajednice.

"Ovo je pogodilo sve nas. Učinićemo sve što možemo da podržimo njegovu porodicu", dodao je.

Kaće i da je postojao "potpuno dokumentovan bezbednosni plan" i da je obezbeđenje trke bilo na licu mesta tokom celog događaja.

Odmah je organizovana onlajn akcija za pomoć porodici Lazara Dukića i već je prikupljeno više od 211.000 dolara.

Na stranici se navodi da je Dukić debitovao na Krosfit igrama 2021. godine nakon što je godinama igrao vaterpolo u rodnoj Srbiji.

"Poznat po ljubaznosti, humoru i kao neko ko uvek hoće da pomogne, Lazar je odneo dašak svežeg vazduha gde god je otišao", navodi se u saopštenju organizatora takmičenja.

Na sajtu Krosfita, piše da je Dukić bio prvi krosfit sportista u Srbiji između 2017. i 2021. godine, a ove godine bio je treći u zemlji.

Krosfit igre su godišnje takmičenje u kojem sportisti učestvuju u brojnim disciplinama, a često tek neposredno pre nego što treba da se takmiče saznaju šta će svaka faza podrazumevati.

BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

23 h

Podeli: