BBC 0

29.06.2024.

13:43

Srbija i Izrael: Ranjen žandarm koji obezbeđuje ambasadu Izraela u Beogradu, napadač ubijen

Pripadnik Žandarmerije prevezen je u Urgentni centar u svesnom stanju, a ministar policije ocenio je akt kao teroristički.

Srbija i Izrael: Ranjen žandarm koji obezbeđuje ambasadu Izraela u Beogradu, napadač ubijen
MUP

Podeli:

Pripadnik Žandarmerije, koji je obezbeđivao ambasadu Izraela u Beogradu, ranjen je u subotu iz samostrela u vrat, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Napad se dogodio u kućici ispred zgrade ambasade, a žandarm je zadobio teške povrede i prevezen je u Urgentni centar u Beogradu, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

"Danas oko 11 sati, N. N. lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela i pogodilo ga u vrat.

"Pripadnik Žandarmerije M. J. (1990) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Policijski uviđaj je u toku i motiv napada još je nepoznat.

"Indicije postoje da je reč o licima koja su već poznata bezbednosnim službama pre svega, a reč je o vehabijskom pokretu.

"Ali to nisu potvrđene informacije i ne želimo da narušavamo ono što tužilaštvo radi", izjavio je Dačić.

On je rekao da je u pitanju teroristički akt uperen protiv države Srbije, a kao odgovor policije najavio je povišene mere bezbednosti ambasada, državnih institucija i da "građani vide policiju i u tržnim centrima, šetalištima, da ne bude nekih nepredviđenih okolnosti."

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: