BBC 0

06.06.2024.

14:30

Tenis: Hoće li Novak Đoković biti spreman za Olimpijske igre u Parizu

Novak Đoković objavio da je operacija kolena prošla dobro i da se nada da će se vratiti na teren što je pre moguće.

Tenis: Hoće li Novak Đoković biti spreman za Olimpijske igre u Parizu
MOHAMMED BADRA/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Podeli:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da će dati sve od sebe da se vrati na teren "što je pre moguće" posle operacije kolena.

Đoković, osvajač rekordne 24 grend slem titule, odustao je pred četvrtfinale Rolan Garosa nakon što je utvrđeno da je pokidao meniskus u desnom kolenu tokom meča 4. kola protiv Fransiska Serundola.

Oporavak će verovatno trajati najmanje tri nedelje, što znači da bi Srbin mogao da propusti Vimbldon, koji počinje 1. jula.

Povreda bi mogla i da utiče na pripreme 37-godišnjaka za Olimpijske igre, koje počinju 27. jula u Parizu.

"Sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je operacija prošla dobro", napisao je Đoković na društvenoj mreži Iks.

"Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se takmičim na najvišem nivou je ono što me drži.

Đoković je sedmostruki šampion Vimbldona i izgubio je od Karlosa Alkaraza u trileru od pet setova u prošlogodišnjem finalu.

Jedan od retkih trofeja koje Đokoviću nedostaje u karijeri je olimpijsko zlato i nije krio da mu je to jedan od prioriteta ove godine.

Đoković je osvajač bronzane medalje u Pekingu 2008. godine, dvaput je bio četvrti (London 2012. i Tokio 2021), a u Rio de Žaneiru 2016. godine ispao je od Huana Martina del Potra u prvom kolu.

"Veoma sam zahvalan timu lekara koji je bio uz mene, kao i na ogromnoj podršci koju sam dobio od navijača", napisao je Đoković, uz zajedničku fotografiju sa medicinskom ekipom.

"Daću sve od sebe da budem zdrav i spreman da se vratim na teren što je pre moguće".

Odustajanjem na Otvorenom prvenstvu Francuske, Đoković će izgubiti status svetskog broja jedan, a na njegovo mesto će doći Italijan Janik Siner, koji je ranije ove godine osvojio Australijan open.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: