Zanimljivosti 0

09.10.2024.

18:30

Nije početak vica: Sreli se Mate Rimac, Kristijan fon Kenigseg i Džon Henesi... VIDEO

Top Gear je okupio tri šefa i tri njihova hiperautomobila na trkačkoj stazi kako bi saznao šta svaki od direktora misli o rivalskom modelu nakon vožnje.

Izvor: B92.net

Nije početak vica: Sreli se Mate Rimac, Kristijan fon Kenigseg i Džon Henesi... VIDEO
Printscreen/YouTube/TopGear

Podeli:

Koenigsegg, Rimac i Hennessey su velika imena u svetu hiperautomobila. Ove kompanije prave automobile koji pomeraju granice inženjerstva i fizike, ali ne viđamo često njihove generalne direktore za volanom konkurentskih modela.

Top Gear je zato okupio tri šefa i tri njihova hiperautomobila na trkačkoj stazi Sonoma Raceway kako bi saznao šta svaki od direktora misli o rivalskom vozilu.

Tri modela: Hennessey Venom F5 Revolution, Rimac Nevera i Koenigsegg Jesko Attack su prave aždaje kada je reč o performansama, pri čemu najslabiji ima 1.600 konjskih snaga, oko 200 manje od preostala dva.

Džon Henesi je bio prvi koji je ušao u Koenigsegg. On je to nazvao "malo zastrašujućim" iskustvom.

Mate Rimac je zatim uskočio u Venom F5, opisujući ga kao "karting sa monstruoznim motorom".

"To je ludo!"

Kristijan fon Kenigseg je zatim provozao Neveru i izašao impresioniran.

"Veoma je lep, veoma predvidljiv, veoma lak za vožnju. Zabavan. Moćan", rekao je sa osmehom pre nego što je seo u Hennessey.

Video se završava tako što Mate Rimac vozi Kristijana fon Kenigsega stazom u Neveri dok njih dvojica razgovaraju o fizici.

Drugi deo bi trebalo da bude još detaljniji, jer tri šefa razgovaraju o utiscima nakon sesije na trkačkoj stazi, pa se nadamo da će biti iskreniji o svojim rivalima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

22 h

Podeli: