Zanimljivosti 4

09.09.2024.

8:15

Najpoželjniji BMW-ov kupe dobio je posebnu verziju FOTO/VIDEO

BMW E31 je za mnoge fanove jedina prava Serija 8, a ovaj primerak je najbolja potvrda za to.

Izvor: Index.hr

Najpoželjniji BMW-ov kupe dobio je posebnu verziju FOTO/VIDEO
BMW

Podeli:

Iako je BMW ponudio samo dve generacije Serije 8 za nešto više od tri decenije, fanovi će se složiti da postoji samo jedna prava "osmica", a to je E31.

Danas je ovaj automobil u fokusu mnogih ljubitelja klasičnih BMW-a, a cena mu je višestruko porasla tokom poslednjih nekoliko godina.

Ironično, automobil koji je prestao da se proizvodi pre četvrt veka i nije dobio naslednika zbog loše prodaje sada doživljava drugu mladost, pa nije iznenađujuće što možete naići na takve konverzije, čak i restomod primerke.

Reyn Speed Shop je na ovogodišnjoj nedelji automobila u Montereju izložio vozilo pod nazivom 858 CSL 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Precision Sport Industries (@precisionsport)

Dodavanje tri slova nije slučajno. CSL je takođe skraćenica za Competition Sport Lightweight, a u prevodu znači da je karoserija automobila dobila nove delove, od kojih je većina napravljena od karbona.

Rezultat je osvežen izgled, ali i primetno manja masa.

Automobil je posebno upečatljiv sa prednje strane sa novim branikom, svetlima i haubom koja je dobila ventilacione otvore.

A ispod haube nije standardni V8, pa čak ni V12. Naime, izbor je pao na 5.0 V10 iz BMW-a M5 (E60), koji se proizvodio do 2010. godine.

Zapremina motora je povećana na 5.8 litara, a motor je usklađen sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Izlazne karakteristike motora i performanse nisu poznate, ali je sasvim izvesno da je ova "osmica" sa više od 500 KS i harizmom večitog zavodnika zaslužuje sve pohvale.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: