Zanimljivosti 11

24.08.2024.

12:03

Tesla Cybertruck spreman za apokalipsu: Otporan na metke, može i preko minskog polja FOTO

Tesla Cybertruck "spreman za front" dostupan je zahvaljujući Archimedes Defense, kompaniji koja je specijalizovana za isporuku generatora visokih performansi vladinim agencijama.

Izvor: Motor Authority

Tesla Cybertruck spreman za apokalipsu: Otporan na metke, može i preko minskog polja FOTO
Archimedes Defense

Podeli:

Ova kompanija napravila je generator koji može da stane u prtljažnik Cybertrucka, i može da radi na različita goriva uključujući mlazno gorivo, dizel i biodizel.

Generator, poznat kao Genset, ima dizajn sa jednim klipom i pruža maksimalno punjenje od 125 kW. Uključen je i kabl, što znači da može puniti i druga EV kada je potrebno, a poseduje Teslin NACS konektor, uz adaptere za vozila koja ga nemaju.

Archimedes je otišao korak dalje i napravio niz opcionih nadogradnji za Cybertruck, kako za civilnu, tako i za vojnu upotrebu. Nazvane Sting, i razvijene u saradnji sa jednim Tesla tjunerom, ove opcije su grupisane u tri paketa.

Archimedes Defense

Osnovni paket je "Sting Baja" i dodaje Starlink povezanost, a sledeća dva paketa će odabrati oni koji žele da njihov Cybertruck zaista bude "spreman za apokalipsu", kako kaže kompanija.

Paket "Sting Protector" uključuje komplet za terensku vožnju, kao i čeličnu zaštitu koja može da izdrži metke iz jurišne puške kalibra 7,62 milimetra. Kompanija je saopštila da je ovaj paket pogodan za "okruženja sa umerenom pretnjom".

Ako se slučajno vozite u oblastima podložnim većim pretnjama, tu je "Sting APC" paket, gde vas oklop štiti od 14,5 mm mitraljeza. Takođe, ovaj paket pruža i zaštitu od mina, ili bar tako kaže Archimedes Defense.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: