Zanimljivosti 23

24.07.2024.

11:30

Tiho nestao sa scene još pre godinu dana – Mercedes tek sad potvrdio

Prestao da se proizvodi još polovinom 2023.

Izvor: B92.net

Tiho nestao sa scene još pre godinu dana – Mercedes tek sad potvrdio
Mercedes

Podeli:

Električni krosover EQC pojavio se sa zakašnjenjem na tržištu, pre COVID pandemije i krize koja je usledila i ostao na tržištu svega nekoliko godina.

Predviđen kao električna verzija popularnog modela GLC, što je na kraju i bio, ovaj automobil je na premijum tržište vozila na struju stigao sa fer ponudom u pogledu uloženog i dobijenog.

Međutim, EQC očigledno nije zadovoljio apetite Mercedesa i model je povučen sa tržišta. I niko to nije ni primetio.

Naime, Mercedes je tek sada, odgovarajući na upite sajta Motor1 potvrdio da je poslednji primerak proizveden još u drugom kvartalu prošle godine. 

Naznake da će se tako nešto dogoditi ranije je objavio Business Insider, najavljujući 2022. da će model biti ukinut u maju 2023. godine. Zanimljivo, Mercedes do ovih dana nije zvanično reagovao na to.

Iako je model otišao u istoriju, ime nije zauvek nestalo. Naime, EQC se navodno vraća, ali kao potpuno drugačiji model.

Biće to električni sedan, rival Teslinom Modelu 3. Produkcijski model najavljen je konceptom nove CLA klase, i biće zasnovan na mehaničkoj platformi Modularne Mercedes Architecture.

Mercedes

Opremljen naprednijim baterijama i poboljšanom aerodinamikom, novi EQC bi mogao da ponudi rekordan domet u svojoj klasi.

I to će biti samo jedan od aduta u konkurentnom segmentu u kome su budući električni BMW Serije 3, kao i Audi A4. 

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

23 h

Podeli: