Zanimljivosti 14

08.07.2024.

9:45

Zbog automobila ostao bez palca, pa tužio proizvođača

Ostao bez dela prsta, ali bogatiji za 1,9 miliona dolara, nakon što je dobio parnicu protiv nemačkog proizvođača automobila.

Izvor: Revijahak, B92

Zbog automobila ostao bez palca, pa tužio proizvođača
BMW

Podeli:

Godvin Boateng, samozaposleni softverski inženjer, tužio je BMW i tvrdio da mu je njihov SUV automobil X5 bukvalno odsekao vrh palca. Sve se to desilo zbog vrata sa automatskim zatvaranjem, koja imaju ugrađen elektromotor.

U julu 2016. ovaj Njujorčanin naslonio je desnu ruku na ivicu blago otvorenih vozačkih vrata. Vrata su se tada zatvorila, a palac je ostao prignječen, piše Revijahak.

Hirurzi nisu uspeli da spoje odsečeni deo sa ostatkom prsta. Boateng je nakon toga tužio BMW za 3 miliona dolara, tvrdeći da će gubiti 250.000 dolara godišnje kao samozaposleni softverski inženjer.

BMW

BMW je pregledao Boatengov X5 iz 2013. i zaključio da ne postoji problem sa zatvaranjem vrata, ali i da je uputstvo za upotrebu sadržalo upozorenja o vratima.

Slučaj je zatim došao do suda, da bi ranije ovog meseca porota presudila da BMW isplati Boatengu 1,9 miliona dolara odštete.

Iako je utvrđeno da BMW nije kriv za neispravna vrata, porota je i dalje smatrala da je nemački proizvođač kriv za Boatengovu povredu palca.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: