Zanimljivosti 9

04.07.2024.

11:00

Pre devet godina kupio poslednjih 200 Land Rovera iz proizvodnje, sada vrede milione

Iako su ovi automobili 2015. koštali svega 35.000 funti, sada prodavac za njih traži skoro šest puta veći iznos.

Izvor: Jutarnji.hr

Pre devet godina kupio poslednjih 200 Land Rovera iz proizvodnje, sada vrede milione
Twisted

Podeli:

Čovek koji je pre nekoliko godina kupio više od 200 Land Rover Defendera sada ih prodaje u Velikoj Britaniji za stotine hiljada funti. Kupovina se pokazala kao veoma dobra investicija.

Preduzetni kupac je Čarls Foset, osnivač i vlasnik britanske kompanije Twisted koja modifikuje i prodaje prilagođene Defendere, kupio je gomilu ovih terenaca neposredno pre nego što su izašli iz proizvodnje 2015.

Kako novi Defender baš i nema mnogo veze sa starim, kupci su sada spremni da daju i do 220.000 funti da bi posedovali originalnu off-road legendu, piše Jutarnji.

Twisted

Visoka cena je i zbog toga što se ne radi o bilo kakvim vozilima 4x4, jer ih Foset modifikuje po strogim kriterijumima prilagođenim svojim klijentima i pretvara ih u još sposobnije i udobnije "gospodare terena".

Twisted

Svi automobili imaju manje od 30 milja (oko 50 kilometara) na satu, tako da su praktično potpuno novi, što kupci i te kako cene.

Svi automobili u ponudi su bazirani na XS verziji, koja je u to vreme imala vrhunski nivo opreme, a Čarls Foset je te 2015. otišao u samu fabriku da kupi veliki broj vozila.

Twisted

"Otišao sam direktno na proizvodnu liniju Defendera u Solihalu da upoznam muškarce i žene koji rade na vozilima. Ovih šesnaest 110-ki je odabrano po brojevima šasije i datumima proizvodnje. Svi su registrovani 2016, nakon što je proizvodnja prestala a među njima su i poslednji koji su izašli iz fabrike, pre gašenja proizvodnje, što im dodatno povećava cenu", kaže Foset.

Twisted sada nudi kupcima izbor motora, benzince ili dizelaše, a automobil ima poboljšane kočnice, vešanje, točkove, gume i prilagođeno LED osvetljenje.

Twisted

Tu je i pristojan infotejnment sistem, dodatna zvučna izolacija i koža, što su detalji kojima se originalni Defenderi nisu mogli pohvaliti.

Iako su 2015. ovi automobili koštali relativno malih 35.000 evra, Twisted sada za njih traži skoro šest puta veće iznose.

Dizelske verzije koštaju od 135.000 funti bez poreza, a snažnije verzije na benzin čak 184.000 funti bez poreza. 

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: