Visoki napon 5

14.10.2024.

18:30

Honda kreće od nule: Stižu novi električni modeli, potpuno različiti od konkurencije FOTO

Japanci tvrde da trend velikih, visokih električnih SUV vozila, koja su zasnovana na nezgrapnoj platformi, nije put napred.

Izvor: Revijahak

Honda kreće od nule: Stižu novi električni modeli, potpuno različiti od konkurencije FOTO
Honda

Podeli:

Honda je predstavila tehnologije sledeće generacije koje će se koristiti u novoj seriji električnih automobila pod nazivom "Honda 0".

Broj nula simbolizuje potpuno novi početak jer Honda tvrdi da će početi od nule. Sve se radi pod sloganom: tanji, lakši i pametniji.

Honda

Prve automobile zasnovane na novoj strategiji lansiraće na globalno tržište od 2026. godine. Honda je već najavila dva produkcijska modela kroz dva koncepta nazvana Saloon i Space-Hub, a u januaru će pokazati treći, razrađeniji koncept.

Automobili "Honda 0" biće zasnovani na potpuno novoj mehaničkoj platformi.

Nova platforma će biti "niska i tanka" kako bi omogućila proizvodnju aerodinamički efikasnijih električnih automobila, ali i atraktivnijih.

Honda

Honda vidi ovu tanju platformu kao ključnu za privlačnost svojih vozila u budućnosti, jer trend velikih, visokih SUV-ova koji prikrivaju nezgrapnu platformu električnog automobila jednostavno nije put napred. Barem tako tvrdi japanski proizvođač.

Honda

Nova platforma će takođe imati novu tanku bateriju i kompaktni elektromotor. Nisko spuštanje baterija takođe snižava centar gravitacije i povećava bezbednost i udobnost.

Honda je takođe najavila da će predstaviti ukupno sedam modela širom sveta do 2030. godine. Ovo uključuje sve, od malih, preko srednjih, do velikih vozila.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

10 h

Podeli: