Visoki napon 3

13.10.2024.

17:45

Potrebe nema, ali ima interesovanja: Honda sprema manuelni menjač za električna vozila

Manuelni menjači u električnim automobilima su neophodni kao i kišobrani u Sahari, ali to nije razlog da ne zadovoljite deo kupaca.

Izvor: Revijahak

Potrebe nema, ali ima interesovanja: Honda sprema manuelni menjač za električna vozila
Honda

Podeli:

Honda je počela da ispituje manuelni menjač u testnom električnom vozilu, piše The Drive. U stvari, inženjeri kompanije trenutno testiraju simulacioni manuelni menjač u predstojećem električnom modelu Serije 0.

Tokom nedavne konferencije za štampu u Japanu, inženjer Honde je potvrdio da je razvila manuelni menjač sa pedalom kvačila za električna vozila, prenosi Revijahak.

Navodno, automobil sa takvim menjačem može da replicira zvuk motora Hondinih legendi sa konvencionalnim motorima, kao što je NSX.

Još 2022. godine, izgledalo je da se kompanija pomirila sa činjenicom da tehnologija manuelnog menjača neće imati mesta u njenim električnim modelima. Ali mišljenja se menjaju, i očigledno je Honda procenila da postoji određena tržišna niša za manuelne menjače u električnim vozilima.

Elektromotor ima mnogo širi opseg obrtaja u kojem može efikasno da radi, tako da mu je potreban samo jedan stepen prenosa, za razliku od motora sa unutrašnjim sagorevanjem koji zahteva više "brzina".

Ostaje da se vidi da li će (i kada) Honda ugraditi manuelac u bilo koji od električnih automobila. Za tim nema potrebe, ali verovatno postoji interesovanje. 

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: