Visoki napon 0

13.10.2024.

12:30

Kriza EV, pa šta? Jeep najavio električni Compass

Ipak, i dalje će postojati verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, uključujući hibridne opcije.

Izvor: B92.net

Kriza EV, pa šta? Jeep najavio električni Compass
Jeep

Podeli:

Iako je aktuelni model star osam godina, Jeep Compass se i dalje dobro drži na tržištu. Sa 84.474 vozila isporučenih u Sjedinjenim Državama do septembra ove godine, tražnja je porasla za 18% u poređenju sa prvih devet meseci 2023.

Compass sledeće generacije dolazi, ali ćemo na njega morati da pričekamo. Prvi tizer najavljuje svetsku premijeru nove generacije popularnog krosovera u Evropi sledećeg septembra.

Dizajnerska skica dolazi zajedno sa vestima da će Compass dobiti potpuno električnu varijantu. postavljenu na mehaničku platformu STLA Medium.

Oni koje je ova vest možda zabrinula, treba da znaju da razloga za to nema – i dalje će postojati verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, uključujući hibridne opcije.

Jeep novi Compass naziva "globalno najdostupnijim modelom kompanije", što znači da želi da bude siguran da će automobil biti po "svačijem ukusu" kada je reč o vrsti pogona.

Novi Compass će u najpre stići na proizvodne trake u Stellantisovoj fabrici u Melfiju u Italiji sledeće godine, pre nego što se proizvodnja proširi na Severnu Ameriku i druge regione 2026.

Sledeća generacija će biti postavljena iznad potpuno novog modela Renegade i ispod budućeg modela Recon. Oba navedena vozila stižu do 2027. godine, prema planu proizvoda objavljenom još u junu.

U međuvremenu, tizer nagoveštava evolutivni dizajnerski stil. Čini se da je novi Compass nešto veći od odlazećeg sudeći po rastojanju između C i D stubova.

Nekoliko Stellantisovih modela je već na STLA Medium platformi, kao što je Peugeot 3008, zatim Opel Grandland i predstojeći Citroen C5 Aircross sledeće generacije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: