Visoki napon 2

23.09.2024.

19:33

Tesla Cybertruck može da bude smrtonosna zamka zbog jedne stvari VIDEO

Vatrogasni test sekirom otkrio je "Ahilovu petu" Teslinog kamioneta.

Izvor: Revijahak, B92

Tesla Cybertruck može da bude smrtonosna zamka zbog jedne stvari VIDEO
Shutterstock/MargJohnsonVA

Podeli:

Za prozore otporne na metke se tvrdi da su "polisa životnog osiguranja", međutim oni takođe mogu biti opasni po život u slučaju saobraćajne nezgode.

Naime, ako je ovaj električni kamionet imao udes i vozač ostao zarobljen u Cybertrucku, spasavanje života ponekad može biti pitanje sekundi, posebno kada postoji mogućnost da se vozilo zapali.

Pitanje je koliko brzo vatrogasci mogu da pomognu unesrećenima kada Teslin pikap ima staklo koje je dizajnirano da bude otporno na metke iz pištolja kalibra 9 mm.

Američka vatrogasna služba je stoga testirala koliko je brzo moguće ući u Cybertruck. Vatrogasci su koristili klasični vatrogasni čekić za razbijanje stakla, koji je namenjen brzom spasavanju života i obično je efikasan.

Međutim, trebalo je tri udarca u staklo Cybertrucka pre nego što se pojavila pukotina. Onda su morali da udare više od dvanaest puta pre nego što je probijena rupa.

S obzirom da staklo Cybertrucka ima drugačiji sastav od konvencionalnog automobilskog stakla, a za nasilan ulazak u automobil potreban je dodatni vatrogasac sa alatom.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: