Visoki napon 18

11.09.2024.

11:30

Revolucija: Električni Mercedesi uskoro će imati veći domet za 80%!

Velika gustina energije baterije može povećati autonomiju uz značajno smanjenje težine vozila, povećanje efikasnosti u vožnji i smanjenje rizika od požara.

Izvor: Revijahak, B92

Revolucija: Električni Mercedesi uskoro će imati veći domet za 80%!
Mercedes

Podeli:

Razvijena u partnerstvu sa Mercedes-Benzom, nova Factorial baterija sa čvrstim elektrolitom, nazvana Solstice, postiže visoku gustinu energije koja može povećati domet do 80% istovremeno omogućavajući održiviji, energetski efikasniji i isplativiji proces proizvodnje baterija.

Očekuje se da će baterije Solstice biti dostupne kupcima do kraja decenije.

Solstice bi trebalo da postigne izuzetnu gustinu energije do 450 Wh/kg, što je skoro značajno više od Teslinih nikl-kobalt-mangan ćelija instaliranih na Modelu Y, koje imaju procenjenu gustinu energije od oko 272-296 Wh/kg.

Baterija ima novi dizajn suve katode za efikasniju i održiviju proizvodnju. Razvijena je u saradnji sa Mercedes-Benzom kao deo tekućeg partnerstva.

Velika gustina energije baterije može proširiti domet uz značajno smanjenje težine vozila i povećanje efikasnosti vozila.

Sistem čvrstih elektrolita na bazi sulfida takođe rešava bezbednosne probleme, odnosno minimizira rizik od požara.

Očekuje se i smanjena potreba za rashladnim sistemima u bateriji, što će smanjiti troškove.

Inače, Factorial je kompanija iz SAD.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: