Visoki napon 3

19.08.2024.

10:15

Debakl: Lotus doveo električnu Eviju na "Festival brzine" – i odmah je slupao VIDEO

Uprkos najnaprednijoj tehnologiji, teško je kontrolisati 2.000 KS.

Izvor: Index, B92.net

Debakl: Lotus doveo električnu Eviju na "Festival brzine" – i odmah je slupao VIDEO
Lotus

Podeli:

Lotus Evija, kao jedan od najmoćnijih električnih hipersportskih automobila, spominje se kao najozbiljniji rival Rimačevoj Neveri .

Ipak, specijalna Evija X je do sada ostvarila treći najbrži krug na Nirburgringu, a u julu je stigla na Festival brzine da pokaže da i struja može biti uzbudljiva.

Može, ali ne onako kako bi svi želeli. U stvari, Evija nije stigla ni da se predstavi, prerano okončavši nastup.

Auto je naglo startovao i sve što smo mogli da vidimo bio je oblak prašine. Samo snimak sa prednje strane otkrio je da je vozač odmah na startu izgubio kontrolu i udario u zaštitnu slamnatu ogradu.

Udesi u Gudvudu nisu retki, ali ovakve nezgode na startu pre bilo kakvog ozbiljnijeg manevra se definitivno ne viđaju često.

Najvažnije je da se utvrdi šta je pošlo po zlu. Brojne su pretpostavke, a najizvesnija se odnosi na neki softverski problem, koji je prouzrokovao neravnotežu prilikom isporuke obrtnog momenta na sva četiri točka preko četiri elektromotora. 

Podsećamo da je Evija X svojevremeno prešla krug na Nirburgringu za 6 minuta i 24 sekunde. Jedina dva brža automobila su Porsche 919 Hybrid Evo i Volkswagen ID.R.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: