Visoki napon 3

08.08.2024.

16:40

Ja tebi, ti meni: Tramp sada tvrdi da podržava električne automobile, ali samo zbog Maska

Bivši predsednik kaže da zbog podrške koju je dobio od Ilona Maska "nema izbora" osim da podrži EV.

Izvor: B92.net

Ja tebi, ti meni: Tramp sada tvrdi da podržava električne automobile, ali samo zbog Maska
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Podeli:

Ubrzo nakon što je dobio podršku od izvršnog direktora Tesle i vlasnika kompanije X, Ilona Maska, bivši predsednik i kandidat na predstojećim izborima, Donald Tramp, kaže da sada "mora da podrži" električna vozila, uprkos tome što je u prošlosti bio njihov otvoreni kritičar.

Kada je nedavno govorio na skupu u Džordžiji, Tramp je rekao da sada "nema izbora" osim da pruži podršku za EV zahvaljujući Maskovom ohrabrenju, koje je usledilo ubrzo nakon pokušaja ubistva bivšeg predsednika prošlog meseca.

Ipak, Tramp nije bezrezervno stao na stranu električnih vozila.

"Ja sam za električne automobile", rekao je Tramp na skupu.

"Moram da budem jer, znate, Ilon me je veoma snažno podržao. Dakle, nemam izbora."

Tramp je zatim dodao da veruje da bi električna vozila trebalo da predstavljaju "mali deo" šire industrije i veruje da postoji mesto za različite tipove pogonskih agregata, prenosi Gardijan.

"Želite da imate automobile na benzin", rekao je.

"Želite da imate hibride. Želite da imate svaku vrstu automobila. Ne mora svako da ima električni automobil. Rekao sam mu [Ilonu] to. Neki ljudi žele automobile na benzin, neki žele hibrid, a neki vole električni automobil", zaključio je Tramp.

Shutterstock/Jeppe Gustafsson

U postu objavljenom na platformi Truth Social u decembru prošle godine, Tramp je sugerisao da je "ludilo sa električnim automobilima" jedan od načina na koji su politički lideri pokušavali da unište Sjedinjene Države.

Ranije je ciljao na Bajdenove planove za proširenje javne mreže za punjenje EV i tvrdio je da bi Mičigen mogao da izgubi celu svoju automobilsku industriju zbog Kine.

Tramp je takođe ranije označio električna vozila kao "prevaru" i rekao da će dovesti do široko rasprostranjenog gubitka radnih mesta širom Sjedinjenih Država.

Ipak, značaj podrške najbogatijeg čoveka u SAD naterala je Trampa da preispita svoj stav.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: