Visoki napon 9

27.07.2024.

12:30

Najveća fabrika baterija u Evropi u krizi zbog pada tražnje za e-automobilima

Zbog pada prodaje električnih vozila mora da prilagođava svoju proizvodnju.

Izvor: Revijahak

Najveća fabrika baterija u Evropi u krizi zbog pada tražnje za e-automobilima
Shutterstock/Roschetzky Photography

Podeli:

Pad prodaje električnih automobila u Evropi ne muči samo proizvođače vozila već i čitavu prateću industriju. Pre svega, proizvođače baterija koji su usko specijalizovani.

LG Energy Solutions je korejska kompanija koja je otvorila podružnicu u Poljskoj, tamo zapošljava 6.600 radnika i najveći je dobavljač baterija za evropsku automobilsku industriju.

Dramatičan pad prodaje automobila rezultira i padom prodaje baterija, a prihod će ove godine pasti za trećinu, na 6,7 milijardi dolara, prenosi Blumberg.

Šta učiniti u takvoj situaciji? Preći na proizvodnju baterija za skladištenje struje proizvedene u domaćinstvima i industriji!

LG već nudi statičke sisteme za skladištenje struje na mnogim globalnim tržištima, ali prelazak na proizvodnju takvih sistema u Poljskoj došao bi u dobrom trenutku pošto je poljska vlada upravo objavila planove za subvencionisanje baterija za skladištenje električne energije.

Ove baterije u obliku frižidera mogu da skladište električnu energiju proizvedenu pomoću solarnih panela i isporučuju je korisnicima kada, na primer, više nema sunčeve svetlosti.

Koliko je ozbiljna situacija sa električnim automobilima? Centralna banka Poljske okrivila je za prvi mesečni trgovinski deficit zemlje u 2024. usporavanje izvoza automobilskih komponenti, uključujući LG baterije.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: