Visoki napon 129

22.07.2024.

12:30

Za Grande Pandu subvencije 5.000 evra

Počinje proizvodnja u Stellantisovoj fabrici u Kragujevcu.

Izvor: eKapija, RTS

Za Grande Pandu subvencije 5.000 evra
Fiat

Podeli:

"Građani Srbije koji budu kupili električni automobil koji će se proizvoditi u Kragujevcu, moći će da računaju na 5.000 evra državnih subvencija", najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ako košta automobil 22 ili 23 hiljade, imate pet hiljada od nas, svaki kupac", rekao je Vučić, prenosi eKapija.

Fiat

Kompanija FCA Srbija će danas u Stellantisovoj fabrici u Kragujevcu zvanično obeležiti uspešno uvođenje novih linija za proizvodnju električnog modela Fiat Grande Panda.

Na svečanosti povodom početka proizvodnje električnog vozila očekuje se prisustvo najviših državnih zvaničnika i predstavnika Stellantisa.

Fiat je, inače najavio cenu u Italiji ispod 25.000 evra za električni model, dok će hibridni biti ispod 19.000 evra.

Čadež: Srbija se pozicionira na mapi proizvođača električnih vozila

Povodom početka proizvodnje električne Grande Pande u Kragujevcu, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je za RTS da je ovo jedan od najvažnijih datuma za srpsku privredu.

Fiat

"Ono što dolazi sa električnom Pandom koja će se proizvoditi u Srbiji i odavde ići u ceo svet, jeste tehnologija, znanje, revolucionarni novi pomaci u električnoj mobilnost, kako se puni baterija, kako je konstruisan auto. To su novine koje se sada prvi put u svetu pojavljuju", kaže Čadež.

Čadež je naglasio da je Srbija sada među zemljama koje proizvode električna vozila, što je veliki uspeh. Podsetio je da Srbija već proizvodi mnogo komponenti za automobilsku industriju, uključujući auto-delove i softver.


 

Podeli:

129 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: