Visoki napon 11

11.05.2024.

10:17

Volkswagen ima plan: Ovako odgovaraju na pad prodaje električnih automobila

Nemački Volkswagen planira da poveća ponudu plug-in hibridnih automobila kao odgovor na usporavanje tražnje za električnim vozilima.

Izvor: Revijahak

Volkswagen ima plan: Ovako odgovaraju na pad prodaje električnih automobila
Volkswagen

Podeli:

Proširenje portfolija PHEV vozila jedan je od VW-ovih glavnih prioriteta, rekao je izvršni direktor Thomas Šafer nedavno u jednom intervjuu.

Ovaj potez je promena smjera u odnosu na prethodnu strategiju fokusiranja uglavnom na električna vozila kroz liniju sa oznakom ID, piše Bloomberg.

"Kupci sada žele plug-in hibride, uključujući Kinu i SAD", istakao je Šafer. 

Prodaja plug-in hibrida u Evropi rasla je brže od prodaje električnih vozila ranije ove godine. Volkswagen je menjao svoju električnu strategiju nakon odlaganja nekih modela i zaostajanja u Kini, gde dominiraju lokalne marke.

Prošle godine je proizvođač odustao od planova za izgradnju fabrike električnih vozila u Nemačkoj vredne dve milijarde evra.

Uz usporavanje rasta električnih vozila, proizvođači automobila okreću se poznatim pogonskim sklopovima kako bi odbranili prodaju i tržišni udeo.

Toyota je profitirala od porasta globalne tražnje za hibridima, a grupa Mercedes-Benz ranije je saopštila da će prodavati automobile sa SUS motorima duže nego što se očekivalo, zbog razočaravajuće prodaje električnih vozila.

Najnovija VW hibridna tehnologija, koja se koristi u modelima kao što su Passat i Tiguan, već nudi električni domet veći od 100 kilometara.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: