Automobili

Utorak, 14.11.2023.

14:43

Zamalo da prođe: Policija zaplenila automobile skuplje od milion dolara

Tri osobe su pokušale prevarom da dođu do automobila vrednih više od milion dolara, ali policija im je ipak stala na put.

Izvor: B92, Carscoops

Zamalo da prođe: Policija zaplenila automobile skuplje od milion dolara
Foto: Ferrari/Promo

Ceo slučaj se desio u Torontu, gde su trojica muškaraca optuženi su da su glumili predstavnike uglednog lokalnog prodavca kako bi ukrali luksuzna vozila čija je vrednost oko 1,16 miliona američkih dolara. Policija kaže da su vozila bila namenjena za izvoz u inostranstvo.

Hapšenje je predvodila policija iz zapadnog dela ošire oblasti Toronta (Greater Toronto Area-GTA), a kako je saopšteno, uhapšeni su obmanjivali zastupnike širom Toronta i južnog Ontarija, predstavljajući se kao da dolaze iz redova kompanije koja prodaje luksuzna vozila.

Iako precizni detalji prevare još nisu jasni, policija kaže da je, kada je krenula u hapšenje, pronašla opremu koja se koristila za repliciranje bezbednosnih funkcija za različite metode plaćanja.

"Sofisticiranost ove prevare i izuzetan kvalitet dokumenata koje su napravili omogućili su im da izvrše slične prevare i kod drugih zastupnika. Na prevaru su pribavili nekoliko veoma skupih vozila", rekli su iz policije.

Između ostalih, zaplenjeni su Ferrari F8 Spider iz 2021, Lamborghini Urus iz 2020, Mercedes-Maybach GLS 600 iz 2023, Porsche 911 Turbo iz 2023, Mercedes E klase iz 2017, kao i Dodge Durango iz 2021. godine. Vlasti navode da je grupa prevaranata planirala da izveze vozila u inostranstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: