Automobili

Sreda, 18.11.2020.

10:10

Premijera: Nova Honda Civic FOTO/VIDEO

Honda je predstavila pretprodukcijsku verziju nove, jedanaeste generacije Civic limuzine.

Izvor: B92

Premijera: Nova Honda Civic FOTO/VIDEO
Foto: Honda promo

Civic Sedan nije toliko popularan u Evropi, ali zato spada među najprodavanije limuzine u Sjedinjenim Državama.

U noći između utorka i srede predstavljena je upravo nova verzija koja će se prodavati na severnoameričkom tržištu. U Hondi kažu da je reč o pretpodukcijskom prototipu, ali naglašavaju da automobil koji će iduće godine ući u serijsku proizvodnju neće biti bitno drugačiji. Japanski proizvođač odlučio je da 11. generacija ima nešto konvencionalniji dizajn od prethodnika, kako bi privukao što širu grupu kupaca.

Fotografije unutrašnjosti vozila za sada nisu objavljene, ali se na dostupnom dizajnerskom crtežu vidi da je kokpit dizajniran minimalstički, sa velikim centralno postavljenim ekranom multimedijalnog uređaja i minimumom fizičkih komandi.
Foto: Honda promo
Honda je saopštila da će produkcijska verzija debitovati na proleće, da bi nakon limuzinske bila predstavljena i hečbek varijanta.

Nakon nje, Amerikanci će dobiti i sportske verzije Civic Si i Civic Type R.
Foto: Honda promo
Honda je iskoristila novi Civic Sedan da predstavi novu, atraktivnu nijasnu boje spoljašnjosti, nazvanu Solar Flare Pearl.

Japanski proizvođač nije objavio detalje o motorizaciji novog Civica, ali je naveo da će automobil imati gomilu novih sistema pasivne i aktivne bezbednosti, uključujući unapređene Honda Sensing sisteme asistenicije vozaču.
Foto: Honda promo
Nova Honda Civic limuzina, ali i budući hečbek za SAD izrađivaće se u Severnoj Americi, a za sada nije bilo reči o novom modelu za evropsko tržište, s obzirom da je aktuelna evropska generacija mlađa od odgovarajuće američke.
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: