Automobili

Petak, 27.07.2018.

10:00

Automobil ove marke se proizvede na svakih 86 sekundi

Da nije bilo naftne krize početkom sedamdesetih, pitanje je da li bi veliki udeo svetske populacije danas vozio ovaj automobil. Ford Fiesta je nastala kao deo tajnog projekta, a i 42 godine nakon prvih primeraka ovog četvorotočkaša, nosi titulu najprodavanijeg automobila u istoriji Velike Britanije.

Izvor: PR ČLANAK

Automobil ove marke se proizvede na svakih 86 sekundi

I u Srbiji ima sličan status bar kada je reč o modelima kompanije Ford. Taj trend ne jenjava, a s pojavom nove Fieste na našem tržištu prošle godine, izbor mnogih je pao upravo na ovu verziju. Da odnos cene i kvaliteta ide na ruku prosečnom kupcu u našoj zemlji, govori i podatak da verzija Trend sa petoro vrata i benzinskim motorom 1.1 od 70 KS može da se pazari već za 9.990 evra.

Osim atraktivne cene, nova Ford Fiesta ima toliko bogatu opremu da se retko koji konkurent može pohvaliti istom. Oni koji su je isprobali tvrde da tokom vožnje ne treba da razmišljate skoro ni o čemu, sem da budete kao i svaki vozač koncentrisani na saobraćaj.

ABS, elektronski program za kontrolu stabilnosti (ESP), asistencija pri naglom kočenju (MBA), upozorenje i pomoć za održanje kretanja vozila u traci (Lane Keeping aid), limiter brzine, My Key (podesavanje vozila za pocetnike (max brzina, max nivo ozvucenja, ranije upozorenje za nizak nivo goriva u rezervoaru, nemogucnost startovanja vozila bez aktiviranih pojaseva itd.)), pomoc za kretanje na uzbrdici (HLA)i luksuzni enterijer su samo neke od prednosti novog modela koje osećaj upravljanja automobilom čine još boljim. A da li ste ovo znali o Ford Fiesti?

Zbog velike potražnje, na svakih 86 sekundi se proizvede jedan model ovog automobila, a toliko je prisutna na svetskom tržištu da kada biste poređali sve modele jedan na drugi, obuhvatile bi čitavu planetu i to jedan i po put. Ime joj je dao osnivač kompanije Henri Ford Drugi, a prva linija je sa proizvodne trake sišla 11. maja 1976. godine. Više o istorijatu i nastanku jednog od najpopularnijih Fordovih modela današnjice pročitajte OVDE.

Život Ford Fieste, koja na svetskom tržištu postoji skoro četiri i po decenije, prikazan u brojevima izgleda prilično zanimljivo. Ipak, brojka od 9.990 evra čini se najvažnijom prilikom kupovine četvorotčkaša pogodnog za sve generacije bilo da je reč o izboru pojedinca ili Fieste kao porodičnog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

17 h

Podeli: