Automobili

Utorak, 24.07.2018.

11:40

Mitsubishi pravi konkurenta Jukeu, Capturu, Koni...

Uprkos ogromnom rastu trenda krosovera i SUV modela u svetu, Mitsubishi i dalje dobro prodaje svoj gradski automobil Mirage, u Evropi poznatiji kao Space Star.

Izvor: B92

Mitsubishi pravi konkurenta Jukeu, Capturu, Koni...

Najavljuje se da japanski proizvođač novu generaciju modela koji je predstavljen 2012. planira zasledeću godinu, ali kao potpuno novi model u novoj klasi.

Japanski mediji najavljuju da će nova generacija Miragea porasti i postati podkompaktni krosover.

Mitsubishi vidi Mirage kao svog aduta u konkurenciji pupularnih gradskih krosovera poput Peugeota 2008, Hyundaija Kone, te Nissan Jukea i Renault Captura.

S obzirom da je Mitsubishi sada u alijansi sa Nissanom i Renaultom, logično je očekivati da Mirage bude napravljen na istoj platformi i sa tehnologijom koju koriste upravo Juke i Captur.

Što se tiče pogona, u Mirageu bi trebalo da se nađe mali 0,9-litarski turbobenzinac koji raspolaže sa 94 KS, ali bi mogao da se nađe i 1,5-litarski četvorocilindarski dizel.

Ukoliko Mirage bude uspešan na tržištu, nema sumnje da će dobiti dodatne agregate, uključujući i električnu verziju.

Japanski mediji prenose da je Mitsubihsi osim za pravljenje krosovera zainteresovan i za sportski supermini, koji bi bio konkurencija Suzukiju Swift.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: