Automobili

Nedelja, 06.03.2022.

17:16

Kako bi mogao da izgleda novi Passat FOTO

Sledeća generacija Volkswagenovog Passata biće najverovatnije i poslednja u istoriji ovog porodičnog automobila dugoj pola veka.

Izvor: B92

Kako bi mogao da izgleda novi Passat FOTO
Buduæi Passat karavan (Nezvanièni render: Kolesa.ru)

Pad prodaje limuzina srednje veličine doveo je do toga da nekoliko proizvođača ograniče prodaju ovih modela samo za odabrana tržišta ili da u potpunosti napuste segment. Volkswagen je odabrao polovično rešenje za Passat. Odlučio je da ukine sedan za veći deo Evrope i zadrži ime Passat u sledećoj generaciji samo za karavan varijentu.

Ova odluka ima logike, s obzirom da karavanska karoserija (poznata kao Passat Variant) nadmašuje po prodaji limuzinu na Starom kontinentu.

Nedavno su se pojavile "špijunske" fotografije prototipa novog Passata Variant, ali je dobar deo karoserije bio "kamufliran", kako bi dizajn automobila ostao tajna do premijere.

To nije omelo nezavinsog dizajnera Nikitu Čujka, koji svoje radove objavljuje na sajtu Kolesa.ru, da prione na posao i pokaže kako bi trebalo da izgleda novi Passat karavan.
Buduæi Passat karavan (Nezvanièni render: Kolesa.ru)
Na njegovim nezvaničnim renderima budući Passat izgleda modernije i sportskije u odnosu na aktuelnu generaciju. Svetlosne grupe pomalo podećaju na one sa Golfa, a ima elemenata sa modela VW Lamando L, koji nemački proizvođač pravi za kinesko tržište.

Passat sledeće generacije je još uvek u fazi razvoja i nema mnogo dostupnih informacija o njegovim pogonskim opcijama. Ipak, očekuje se niz "lakih" hibridnih verzija sa benzincem kao osnovnim motorom, zatim plug-in hibrid i možda dizel za evropska tržišta.

Kako će izgledati i biti opremljen poslednji Passat, saznaćemo do sredine 2023, s obzirom da je u tom periodu predviđena premijera ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: