Automobili

Petak, 04.03.2022.

12:09

Poslednji VW Passat biće karavan, snimljen "kamufirani" prototip FOTO

Volkswagen je još ranije najavio da limuzinska verzija nije u planu.

Izvor: B92

Poslednji VW Passat biće karavan, snimljen
Foto: VW promo

Nakon vesti da je nemački auto-gigant prestao da proizvodi aktuelnu generaciju popularne porodične limuzine, na Internet je dospela fotografija pretprodukcijskog test vozila novog Passata, koji će biti dostupan samo u karavan varijanti.

Iako Evropom poslednjih godina sve više dominiraju SUV/krosover vozila, VW smatra da će u bliskoj budućnosti ipak biti mesta za jedan takav automobila kao što je Passat karavan.

Testiranje nove generacije ovog vozila već se obavlja na evropskim putevima, a nemački proizvođač je delimično maskirao pre svega prednji deo automobila, kako bi zavarao auto-paparace.

Ipak, fotografija pokazuje da nema dileme o kojem modelu se radi: Očekuje se da će novi Passat karavan biti veći od prethodnika i imati više korisnog prostora, kako u putničkoj kabini, tako i u prtljažniku.

To će ovaj automobil činiti još praktičnijim i konkuretnijim na tržištu.

Novi Passat će se izrađivati u fabrici u Bratislavi, u Slovačkoj, zajedno sa sledećom generacijom Škode Superb, što znači da će ova dva modela koristiti istu mehaničku platformu i verovatno imati jednako međuosovinsko rastojanje.

VW će na taj način dodatno smanjiti troškove razvoja i proizvodnje ova dva modela.

Osim toga, veruje se da će novi Passat ujedno biti i poslednji sa SUS motorom, a vrlo verovatno i poslednji Passat ikada. Njega bi, prema aktuelnim planovima kompanije, trebalo da zameni potpuno električni model.

Kako će izgledati i biti opremljen poslednji Passat, saznaćemo do sredine 2023, s obzirom da je u tom periodu predviđena premijera ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: