Automobili

Četvrtak, 18.01.2024.

10:05

Smatra se bogatom i uređenom, ali rupe na putevima su ogroman problem u ovoj zemlji

Da li ste znali da je u jednoj zemlji, za koju obično mislimo da je bogata i uređena, problem rupa na putevima toliko veliki da je dobio svoj dan?

Izvor: B92

Smatra se bogatom i uređenom, ali rupe na putevima su ogroman problem u ovoj zemlji
Foto: Shutterstock/Tupungato

U pitanju je Velika Britanija, a Dan rupa na putevima obeležen je nedavno, 15. januara.

Razmere problema sa lošim putevima u Velikoj Britaniji najbolje se ogledaju u činjenici da je u 2023. godini odatle načinjena šteta automobilima u vrednosti od 474 miliona funti, preneo je sajt Auto Express.

Kako su rekli iz posmatračke organizacije Pothole Partnership, tokom 2023. godine u ovoj zemlji su zabeležene 631.852 nesreće povezane sa rupama na putevima - najviše u poslednjih pet godina.

Najčešće se oštećuju točkovi i gume, ali naletanje na rupe može napraviti probleme i sa amortizerima, odnosno sistemom upravljanja.

Vlada je nedavno najavila paket od 8,3 milijarde funti kako bi se putevi popravili, a rekli su i da će uvesti veće kazne za kompanije koje svojim radnim mašinama oštećuju puteve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: