Automobili

Četvrtak, 26.08.2021.

15:00

Ovo je Porsche Taycan za 2022. FOTO

U poslednje vreme se špekulisalo da Porsche radi na novoj verziji Taycana, a nemačka kompanija je nedavno nagovestila da nešto novo stiže na Međunarodni sajam automobila u Minhen sledećeg meseca

Izvor: B92

Ovo je Porsche Taycan za 2022. FOTO
Photo: Porsche

Aktuelni Taycan ostvaruje neverovatne prodajne rezultate te je prodavaniji u odnosu na modele 911 i 718 zajedno. Ipak, bez obzira na to koliko je dobar Taycan, u Porscheu znaju da je za ostanak na vrhu potrebno konstatno poboljšavanje.

Zbog toga Taycan za modelsku 2022. godinu dobija niz poboljšanja kako bi posedovanje Taycana bilo atraktivnije te donelo još više užitka.

Poboljšanja se odnose na standardni Taycan i verziju Cross Turismo. Za početak, poboljšano je upravljanje temperaturom i funkcijama punjenja, a Turbo Charging Planner sada zagreva bateriju na nešto veću temperaturu čime se ranije omogućava veća stopa brzog punjenja, a istovremeno se koristi dodatna toplota električnih komponenti kako bi se unapredilo regulisanje temperature baterije.
Photo: Porsche
Dostupna je i opcija Remote Park Assist koja omogućava vozaču daljinsko paralelno parkiranje i druge parking manevre putem smartphonea. Sistem automatski može da otkrije parking mesta i da ih izmeri pomoću različitih ultrazvučnih senzora i kamera, a ako je mesto dovoljno veliko, Porsche Connect aplikacija može da započne proces parkiranja. Vozaču nakon toga ostaje da izađe iz automobila.

Treba naglasiti da vozač zadržava kontrolu nad procesom pritiskom i zadržavanjem dugmeta na interfejsu aplikacije, a proces parkiranja se prekida kada se dugme pusti.

Manje impresivan, ali praktičan dodatak jeste uvođenje Android Audio sistema. Ostatak infotainment sistema je takođe unapređen, a Voice Pilot glasovni asistent bolje "razume" instrukcije i prikazuje informacije jasnije zahvaljujući redizajniranoj grafici. Operativni sistem je takođe blago osvežen s pet opcija menija umesto tri levo od centralnog ekrana, a ikone je moguće poređati individualno.

Porsche je takođe proširio paletu s nekoliko sjajnih boja uključujući neke koje su veoma popularne za model 911 (generacija 964). Za sada je dostupno 65 dodatnih boja, uključujući Moonlight metalik plavu, Acid zelenu, Rubystar (automobil na fotografijama), Riviera plavu i metalik ljubičastu.

Nova verzija Taycana zvanično stiže na tržište u septembru.
Photo: Porsche

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: