Polovnjak 2

08.10.2024.

16:26

Kada je najbolje da prodate svoj automobil?

Nekoliko faktora utiče na to da li ćete za svoj automobil dobiti onoliko novca koliko očekujete. Evo šta kažu stručnjaci.

Izvor: N1 Slovenija

Kada je najbolje da prodate svoj automobil?
Shutterstock/Hadrian

Podeli:

Kada prodajete polovno vozilo, jedan od najbitnijih podatak za potencijalnog kupca jeste koliko je kilometara prešlo.

Generalno, veruje se da automobili počinju da se kvare oko 200.000 pređenih kilometara, što bi značilo da su otprilike oko 10 godina stari, prenosi N1 Slovenija.

Kako kažu iz slovenačkog automoto saveza, najbolje je prodati plovan automobil pre većih servisa ili nekih predviđenih velikih troškova za popravke.

Ukoliko želite da dobijete fin novac za svoj automobil, najbolje je da krenete da razmišljate o prodaji negde oko 120.000 pređenih kilometara, smatra Peter Kavčić iz slovenačkog AMZS.

Međutim, dodaje da ukoliko pravilo održavate svoje vozilo, kilometraža nije toliko važna - pod ovim se, naravno, podrazumeva da ga održavate onako kako je proizvođač propisao.

Pored pređene kilometraže, na to koliko biste novca mogli da dobijete za svoj automobil može da utiče i doba godine - najbolje je da ga prodajete u martu, aprilu i maju. S druge strane, ne tako povoljni meseci su jul, avgust i decembar.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: