Polovnjak 7

10.10.2024.

8:16

Tržište od tri milijarde ljudi: Zašto neće da kupuju polovnjake?

Čini se da je azijska kultura nešto drugačija.

Izvor: Revijahak

Tržište od tri milijarde ljudi: Zašto neće da kupuju polovnjake?
Shutterstock/Fedorovekb

Podeli:

Kupovina polovnih automobila je zapadnjački fenomen. U Kini, Indiji i na Bliskom istoku, polovni automobili su opcija za mali broj vozača, navodi se u istraživanju konsultantske firme Arthur D. Little.

Dok većina ispitanika u SAD (61 odsto) i Evropi (52 odsto) kaže da će kupiti polovnjak kao svoj sledeći automobil, udeo kupaca polovnih automobila u Kini je samo 1 odsto.

Udeo kupaca polovnjaka je takođe nizak u Indiji (4 odsto), jugoistočnoj Aziji (7 odsto) i Saudijskoj Arabiji (10 odsto), piše Revijahak.

Prema mišljenju stručnjaka, razlog za nisku tražnju polovnih automobila u azijskim ekonomijama u razvoju verovatno ne treba tražiti samo u činjenici da je novo-novo je i mogućnosti da ga priuštite.

U mnogim zemljama tržište polovnih vozila je nerazvijeno, odnosno na njemu nema dovoljno kvalitetnih vozila.

Međutim, čak i u razvijenom Japanu udeo kupaca polovnih automobila je samo 20 odsto.

Čini se da je i azijska kultura nešto drugačija. Naime, izgleda da nije poželjno kupovati automobil koji je već bio u vlasništvu drugog lica.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: